Apklausa: į prezidento postą žmonės rinktų D.Grybauskaitę | KaunoDiena.lt

APKLAUSA: Į PREZIDENTO POSTĄ ŽMONĖS RINKTŲ D.GRYBAUSKAITĘ

Lietuvos gyventojai, jeigu artimiausią sekmadienį vyktų šalies vadovo rinkimai, Dalią Grybauskaitę perrinktų į prezidento postą, rodo apklausa.

Naujienų portalo delfi.lt užsakymu visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovei „Spinter tyrimai“ atlikus apklausą paaiškėjo, kad už D.Grybauskaitę savo balsą būtų linkę atiduoti 55,2 proc. gyventojų.

Kiti galimi kandidatai į prezidentus nuo D. Grybauskaitės atsilieka : už socialdemokratų pirmininką Algirdą Butkevičių balsuotų 8,7 proc. žmonių, už Seimo pirmininkę I. Degutienę – 3,9 proc., už SEB banko prezidento patarėją Gitaną Nausėdą – 3,5 proc.

Kitą kandidatą pasirinktų 9,9 proc. gyventojų (jų kandidatai surinko mažiau nei 2 proc. balsų), nebalsuotų - 14,9 proc., nežino arba neatsakė - 3,9 proc.

Apklausa atlikta sausio 16-24 dienomis. Tyrime dalyvavo gyventojai nuo 18 iki 75 metų. Tyrimas vyko visoje Lietuvos teritorijoje, buvo apklausti 1001 respondentai.

Tyrimo rezultatų paklaida 3,1 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Adis

Pagrindai geri.Sunku susitvarkyti,kaip nedaug rėmėjų.Daugumos nuomonės skiriasi.Bet aš tikiu,kad prezidentė įveiks Kubilių ir pencijos bus mokamos visiems pencininkams,kuriems nemokėjimą pratęsė iki 2013 metų.Suvaldys kainų kilimą.Jeigu tai nepadarys ,tai organizuosimės per rinkimus nebalsuoti/konservatoriu,krikčionisir Masiulio partiją.

PK

įdomu, pagal ką atrinko tuos, už kuriuos siūlė rinktis apklaustiesiems. Šiandieninė prezidentė, deja, sugeba tik pasisvaidyti griežtais žodžiais tuomet, kai jau aišku, kad viena ar kita tvarka bus keičiama. Kai kalba eina apie esminius dalykus, tokius kaip MMA kėlimas ar progresiniai mokesčiai ar bet koks ekonomikos skatinimas ir emigracijos mastų mažinimas, Grybauskaitė teigia, kad čia Vyriausybės prioregatyva. Kitaip tariant - visi blogi darbai nurašomi nepopuliariai Vyriausybei, o geri pasiliekami sau. Vienu žodžiu - populizmas. Jokiu būdu neteisinu Vyriausybės, jų politika apskritai žlugdanti, bet nematau ir reikalo ginti ar kone garbinti prezidentės, kuri aiškina aktyviai dalyvaujanti šalies politikoje, o iš esmės nieko pernelyg naudingo nedaro. Nors, žinoma, tam yra pagrindo - vienintelis Prezidentas, bandęs iš esmės pakeisti tokią nesąmoningą santvarką ir veikti viešajam interesui, buvo tiesiog nušalintas

runkelis

Mes-vagys-žulikai-oligarchai, Lubio chebrytė, kubiloidai, kirkilistai, abonentai, lansbergistai, liberastai, klounai ir kitoks brudas nuoširdžiai remiam mūsų statytinę ir globėją, kubilklounliberalabonentinį režimą ir jų vykdomą runkelių genocidą. Mūsų runkeliai laimingi, o milijonieriai labiausiai nelaimingi, nes turi per daug pinigų. Mes jau sutarėm dėl laimės sąvokos. Mūsų runkeliai labiausiai negina savo teisių ir interesų, jie sutinka dirbti už grašius, greitai tik po mirties galės būti pensininkais. Pas mus runkeliai džiaugiasi tuo, ką turi, patys save išsitremia. Mums Lansbergio saulė nušviečia kelią į šviesų rytojų. Dėkojame vagims-žulikams-oligarchams, Lubio chebrytei, kubiloidams, kirkilistams, abonentas, lansbergistams, liberastams, klounams ir kitokiam brudui balsavusiems už mūsų statytinę ir globėją „Spinter tyrimai“ atliktoje apklausoje. Tegyvuoja gribauskistinis-kubilistinis-neofašistinis-neostalininis režimas! .Šlovė mūsų statytinei ir globėjai AMB mokinei Dalytei!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS