Atvertas kelias bendriems 26 mln. eurų projektams pasienyje su Rusija | KaunoDiena.lt

ATVERTAS KELIAS BENDRIEMS 26 MLN. EURŲ PROJEKTAMS PASIENYJE SU RUSIJA

  • 3

Rusijai ratifikavus susitarimus su Lietuva, Estija ir Vokietija dėl 2014-2020 metų pasienio bendradarbiavimo programų įgyvendinimo ir finansavimo, atvertas kelias beveik 26 mln. eurų vertės programos įgyvendinimui Rusijos ir Lietuvos pasienyje.

Pasak Lietuvos vidaus reikalų ministro atstovo Karolio Vaitkevičiaus, dabar bus galima pasirašyti projektų sutartis ir pradėti juos įgyvendinti.

„Susitarimą praėjusių metų pabaigoje pasirašė Europos Komisija, Lietuva ir Rusija. Ratifikavimas pagal Rusijos teisę yra būtina sąlyga susitarimo įsigaliojimui, o tuo pačiu – programos įgyvendinimui Rusijos teritorijoje. Tik po šio susitarimo ratifikavimo galima pasirašyti programos projektų įgyvendinimo sutartis ir pradėti įgyvendinti projektus“, – BNS sakė K. Vaitkevičius.

Jo teigimu, iš Lietuvos pusės susitarimą pasirašė Vidaus reikalų ministerija, jo ratifikuoti Seime nereikėjo. Anot jo, finansinius susitarimus dėl programų su Latvija, Lenkija ir Suomija Rusijos Dūma ratifikavo jau anksčiau.

Lietuvos ir Rusijos programa numato 25,5 mln. eurų finansavimą, iš jų 17 mln. eurų skirtų Europos Sąjunga, 8,5 mln. eurų – Rusija. 

2017-ųjų pabaigoje pasirašytas susitarimas su Lietuva apima bendrus Kaliningrado srities bei Klaipėdos, Tauragės ir Marijampolės apskričių pasienio projektus transporto, aplinkosaugos, švietimo, investicijų ir naujųjų technologijų srityse.

Susitarimais apibrėžiamos programų finansavimo apimtys, mokėjimų skyrimo ir sustabdymo sąlygos, muitų reguliavimas, asmenų duomenų perdavimo ir atskleidimo tvarka.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kęstas

Kinijoje Dalia Grybauskaitė pardavė draugystę su JAV už truputį varškės sūrelių. Amerikiečių bandymus išsaugoti Vakarų technologijas nuo Kinijos vagysčių Lietuvos vadovai niekina. "Lietuvos vadovų simpatijos šįsyk ne JAV, o Kinijos pusėje. Lietuvoje ateities nuotaikos itin optimistinės. Ir ne tik dėl Lietuvos. Šanchajaus parodoje atidarydama prekybos ir investicijų forumą Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė paragino Kiniją sukurti palankesnę investicinę aplinką visos ES verslui, palengvinti užsienio importo sąlygas. Tik nepasprinkime tais sūreliais. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

virgis

Idomu kokie ten projektai svietimo srityje,ae ne rusisku mokyklu Lietuvoje renovavimas.Jei ka rasote vaikigaliai,tai parasykite iki galo.Aplamai kokie bendri projektai gali buti su banditu salimi,kuri grasina Europa sudeginti atominiame kare.Skaitykit rusu laikrascius,piemenys is kauno dienos.

keisti

tie ruskiai, juos mūsų politikai visaip apkalba, o jie vis tiek bendradarbiauja, o tiksliau mūsų vežėjams duoda darbo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS