Aviacijos bazėje Šiauliuose kariai minės Oro pajėgų įkūrimo metines | KaunoDiena.lt

AVIACIJOS BAZĖJE ŠIAULIUOSE KARIAI MINĖS ORO PAJĖGŲ ĮKŪRIMO METINES

  • 0

Aviacijos bazėje Šiauliuose kariai trečiadienį minės ir Nepriklausomybės atkūrimo dieną, ir 97-ąsias Karinių oro pajėgų įkūrimo metines.

Pasak Aviacijos bazės viešųjų ryšių karininkės kapitonės Ievos Gulbinienės, šventėje dalyvaus tiek Lietuvos kariuomenėje tarnaujantys kariai, tiek ispanai, iš Lietuvos vykdantys Baltijos šalių NATO oro policijos misiją.

Prie šventės prisidės maždaug šimtas vaikų iš Šiaulių 1-osios muzikos mokyklos. Jie su kariais sudainuos kelis populiarius muzikinius kūrinius.

„Vaikai labai džiaugiasi, galėdami koncertuoti kariams, ir kariams labai įdomu, nes jie įtraukiami į programą. Ispanams ypač smagu, nes jie taip įsitraukia į lietuvišką bendruomenę, tradicijas ir muziką“, – BNS sakė I.Gulbinienė.

Nepriklausomybės atkūrimo diena minima kovo 11-ąją, nes šios dienos vakarą 1990 metais Vytauto Landsbergio vadovaujama Aukščiausioji Taryba, vėliau pavadinta Atkuriamuoju Seimu, priėmė Lietuvos nepriklausomybės atstatymo aktą. Taip prieš ketvirtį amžiaus Lietuva tapo pirmąja sovietine respublika, atsiskyrusia nuo Maskvos. Šis žingsnis svariai prisidėjo prie Sovietų Sąjungos ir visos komunistinės sistemos žlugimo.

Tuo metu Karinės oro pajėgos buvo įkurtos 1919 metais, tuomet jos vadintos Karo aviacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS