Baigtas šių metų šaukimas į nuolatinę privalomąją karo tarnybą | KaunoDiena.lt

BAIGTAS ŠIŲ METŲ ŠAUKIMAS Į NUOLATINĘ PRIVALOMĄJĄ KARO TARNYBĄ

  • 0

2017 metų šaukimas į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą baigtas.

Kaip praneša Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnyba, šiais metais tarnybą įvairiuose Lietuvos kariuomenės daliniuose pradėjo 3507 karo prievolininkai, iš jų - 127 merginos.

Didžiąją dalį tarnybą pradėjusių šauktinių - 1907 - sudaro jaunuoliai, kurie pageidavo savo noru atlikti karinę tarnybą, 1547 - patekę į šaukiamųjų sąrašus ir pareiškę norą pirmumo teise atlikti tarnybą, dar 53 karo prievolininkai pašaukti privalomai. Šiemet prašymų savo noru atlikti karinę tarnybą buvo gauta 2914, o į šaukiamųjų sąrašus patekusių karo prievolininkų ir parašiusių prašymus atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą pirmumo teise buvo net 2864.

Šiemet šaukimas į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą vyko pagal naują tvarką, ta pati tvarka išliks ir kitąmet - šaukimo nurodymai karo prievolininkams paštu nebus siunčiami - informaciją, kada ir kaip atlikti procedūras karo prievolininkai ras karo prievolininkų sąraše internete.

Naujasis šaukiamųjų sąrašas bus sudaromas 2018 m. sausio 4 dieną. Kaip paprastai, siekiant užtikrinti proceso skaidrumą ir objektyvumą, sąrašo sudarymą stebės visuomenės atstovai. Kitais metais ketinamų pašaukti karo prievolininkų skaičius didės 300 šauktinių ir bus siekiama pašaukti 3800 karo prievolininkų. Pirmųjų šauktinių tarnybos pradžia planuojama kovo viduryje Lietuvos kariuomenės Mokymo ir doktrinų valdybos generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centre Nemenčinėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS