Be registracijos TV programas transliuojantiems portalams – apynasris | KaunoDiena.lt

BE REGISTRACIJOS TV PROGRAMAS TRANSLIUOJANTIEMS PORTALAMS – APYNASRIS

  • 5

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas (ŠMKK) nutarė registruoti įstatymo pataisas, pagal kurias būtų galima blokuoti interneto svetaines, neužsiregistravusias Lietuvos radijo ir televizijos komisijoje.

Šį Visuomenės informavimo įstatymo pataisų projektą parengė Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRKT). Jos pirmininkas Edmundas Vaitekūnas sakė, kad komisijai nepavyksta įgyvendinti pernai spalį priimtų įstatymo pataisų dėl informacinės erdvės apsaugos.

„Atsižvelgiant į tai, kad asmenų, teikiančių (retransliavimo) paslaugas, yra labai daug – šimtai, gal ir tūkstančiai, – mes galime kreiptis ir kreipiamės tik į tuos, kurie nurodo savo kontaktus, galime jiems parašyti laiškus. Bet nesulaukiame atsakymų“, – trečiadienį per komiteto posėdį kalbėjo E.Vaitekūnas.

Jo duomenimis, apie teikiamą paslaugą – televizijos programų transliavimą per interneto svetainę – LRTK yra pranešę iš viso 15 šios paslaugos teikėjų.

Į aštuonis kreipėsi pati LTRK, kad jie registruotųsi, tačiau atsakymo negauta.

„Yra siūlymas, kaip ir Lošimų įstatyme, numatyti, jeigu yra neteisėta veikla, šiuo atveju jeigu nepateikė pranešimo, reikėtų imtis priemonių, kad tokia svetainė nebūtų pasiekiama vartotojams“, – sakė komisijos pirmininkas.

Seimo ŠMKK pirmininkas Raimundas Paliukas teigė, kad pataisas turėtų svarstyti jau naujos kadencijos parlamentas.

Visuomenės informavimo įstatymas numato, kad asmenys, norintys Lietuvoje verstis nelicencijuojama radijo, televizijos programų transliavimo ar retransliavimo veikla, apie tai turi pranešti LRTK.

Šis reikalavimas priimtas pernai prezidentei Daliai Grybauskaitei pateikus Visuomenės informavimo įstatymo pataisas, kuriomis siekiama pažaboti karo propagandą, neapykantos kurstymą ir pan.

Lietuvos institucijos apie informacinį saugumą garsiau ėmė garsiau kalbėti po Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

obl

na juk galima ir is ES pasitraukti, todel kad uzdrausti.

YOUTUBE

Dream dream dream dream....

Kas per nesąmonė? Čia internetas, o ne televizija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS