Būna ir taip: už taisyklių laikymąsi pareigūnai vairuotojai įteikė „pagyrimo protokolą“ | KaunoDiena.lt

BŪNA IR TAIP: UŽ TAISYKLIŲ LAIKYMĄSI PAREIGŪNAI VAIRUOTOJAI ĮTEIKĖ „PAGYRIMO PROTOKOLĄ“

Vairuotojai įpratę – jeigu kelyje stabdo pareigūnai, vadinasi buvo pažeistos Kelių eismo taisyklės (KET) arba įvykdytas kitas nusižengimas. Tačiau Šiaulių pareigūnai sugriovė nusistovėjusią tvarką ir nusprendė vairuotojus stabdyti ir tada, jeigu mato, kad šie pavyzdingai laikosi taisyklių.

Į pareigūnų gerų emocijų pinkles šią savaitę pakliuvo šiaulietė Agnė. „Vienu žodžiu, važiuoju Aido gatve, stabdo-stoju. Gaunu protokolą, išvažiuoju su šypsena. Dar ir taip būna Šiauliuose“, – feisbuke rašė Agnė.

Pareigūnai, sustabdę Agnę, jai įteikė „Administracinio pagyrimo protokolą“. Dokumente taip pat buvo išdėstyta, už ką pareigūnai giria šią vairuotoją: „Artėdamas prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos, drausmingai laikydamasis Kelių eismo taisyklių, vairuotojas sulėtino greitį ir sustojo prieš kelio ženklą „Pėsčiųjų perėja“, kad praleistų perėja norėjusį eiti pėsčiąjį“.

Emocijos labai geros. Visą dieną važinėjau su šypsena. Ir tikrai mačiau kiekvieną perėją.

Portalo žurnalistams moteris teigė, kad tuo metu, kai buvo sustabdyta pareigūnų, pasimetė ir bandė prisiminti, gal iš tiesų gatvėje pažeidė KET? „Kol pildė protokolą, galvoje sukosi mintys: kokį nusižengimą padariau? Ir su diržu važiuoju, ir posūkį rodžiau, ir telefonas rankinėje, ir močiutę praleidau perėjoje. Net mintyse pajuokavau, gal koks švaros mėnuo ir įspės dėl neplauto automobilio? Kai pateikė susipažinti protokolą ir klausė, ar sutinku su taikoma priemone, laksčiau po tekstą akimis ir tokia nuostaba buvo, perskaičius, kad tai pagyrimo protokolas. Tiesiog balsu pradėjau juoktis, pareigūnai taip pat buvo labai gerai nusiteikę“, – emocijų neslėpė Agnė.

Vairuotoja neslėpė – šis pareigūnų poelgis ją nustebino ir praskaidrino dieną. „Emocijos labai geros. Visą dieną važinėjau su šypsena. Ir tikrai mačiau kiekvieną perėją“, – apie teigiamų emocijų sukėlusį įvykį pasakojo moteris.

Šiaulietės Agnės įkelta nuotrauka feisbuke pasidalijo ir Šiaulių meras Artūras Visockas. „Ačiū Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato policijos pareigūnams už  norą draugauti. Draugystė yra svarbu!“ – socialiniame tinkle rašė meras.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Gailutė Smagriūnienė portalo žurnalistams teigė, kad šį projektą sumanė Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnai. „Buvo planuota jį pristatyti balandžio 6 dieną, kuri yra paskelbta saugaus eismo diena. Tačiau vienai vairuotojai socialiniuose tinkluose pasigyrus tokio protokolo gavimu, procesą teko pagreitinti ir šiandien Šiaulių bendruomenės pareigūnų feisbuko paskyroje jau pristatomas vaizdo įrašas apie šį projektą“, – teigė policijos atstovė.

Šiuo metu pagyrimo protokolus yra gavę dvidešimt eismo dalyvių. „Projekto tikslas – saugaus eismo įgūdžių formavimas teigiamais pavyzdžiais. Tai – antipodas įgūdžių formavimui baudomis. Vakar dėmesys buvo skiriamas vairuotojų atsargumui prie nereguliuojamų pėsčiųjų perėjų, šiandien – dviratininkų drausmingumui ir tėvų sąmoningumui, kad vaikai automobiliais būtų vežami saugiai, specialiose kėdutėse. Kitą dieną bus kreipiamas dėmesys vėl į kokį nors eismo taisyklių punktą. Ši akcija yra tęstinė. Ją rengti savo aptarnaujamose teritorijose pasirengę ir kitų rajonų policijos komisariatų bendruomenės pareigūnai“, – apie pareigūnų sumanytą akciją kalbėjo G. Smagriūnienė.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis pridūrė, kad tokios pareigūnų rengiamos akcijos yra sveikintinos. „Panašios akcijos visoje Lietuvoje vyksta jau daug metų, čia naujovės nėra, galbūt tik forma šiek tiek kitokia. Iki pandemijos vykdėme akciją  „Švarus vairuotojas“, kur žmonėms, neturintiems KET pažeidimų,  būdavo teikiamos įvairios partnerių ir rėmėjų dovanos. Būdavo ir reidų metu ar paskatinimai, ar pavyzdingumo protokolai teikiami. Skatiname ir palaikome tokias iniciatyvas“, – kalbėjo R. Matonis.

Policijos atstovo teigimu, akcijos „Švarus vairuotojas“ metu jau apdovanota tūkstantis vairuotojų.

„Ir balandžio 6-ąją, minint Saugaus eismo dieną, tokių akcijų keliuose turėtų būti. Greičiausiai bus stabdomi vairuotojai neblaivumo tikrinimui ir blaivūs vairuotojai gaus arba dovanų, arba pavyzdingumo protokolą“, – apie planuojamą akciją kalbėjo R. Matonis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Beverlis

Lietuvos šveitimas toliau vyraus tarybų laikų tamsoje.

yja

šaunu. Puiki mintis ne tik bausti, bet ir pagirti

Nori pakelt sau uodegas

Šūdmala užsiema mentai, jei mane taip sustabdytų, kur nors skubanti ir jei pavėluočiau, tai čia tą protokolą apspjaučiau ir grąžinčiau atgal į rankas mentui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS