Buvusiam Lenkijos prezidentui – Rokiškio garbės piliečio regalijos | KaunoDiena.lt

BUVUSIAM LENKIJOS PREZIDENTUI – ROKIŠKIO GARBĖS PILIEČIO REGALIJOS

  • 0

Buvusiam Lenkijos prezidentui Bronislawui Komorowskiui (Bronislavui Komorovskiui) antradienį įteiktos Rokiškio garbės piliečio vardo regalijos.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, B.Komorowskis padėkojo Rokiškio miesto tarybai už šią garbę ir pažymėjo, kad Lietuvos ir Lenkijos santykius būtina stiprinti asmeniniais ryšiais bei teigiamomis emocijomis. Buvęs Lenkijos prezidentas pasidalijo pasakojimais apie Rokiškyje gimusius ir užaugusius savo tėvus ir senelius, kurie ragino mylėti Lietuvą kaip Lenkiją, ir nuolat jam kartodavo, kad lietuviai yra broliai. Prezidentas taip pat pažymėjo, kad Lietuva visada buvo ir yra dalis jo širdies.

B.Komorowskį pasveikinęs užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius taip pat pabrėžė draugiškų Lietuvos ir Lenkijos santykių svarbą.

„Prezidento B.Komorowskio atvykimas čia ir Rokiškio miesto tarybos sprendimas suteikti jam garbės piliečio vardą yra dar vienas postūmis stiprinti dvišalius santykius. Tokių iniciatyvų reikia ir Lietuvai, ir Lenkijai – tai yra mūsų bendram labui. Mūsų šalys turi didelį bendradarbiavimo potencialą, kurį privalome išnaudoti“, – pranešime spaudai L.Linkevičius.

B.Komorowskis taip pat dalyvavo jo dovanotų eksponatų parodos atidaryme Rokiškio krašto muziejuje.

Kadenciją baigusį Lenkijos prezidentą trečiadienį priims prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Algirdas Butkevičius.

B.Komorowskio tėvai Zygmuntas Leonas Komorowskis ir motina Jadwiga Komorowska yra kilę iš Aukštaitijos. 2005 metais Varšuvoje išleistoje politiko knygoje „Dešine puse. Gyvenimas, politika, anekdotas“ (Prawą strona. Zycie, polityka, anegdota) yra nuotrauka, kurioje pavaizduotas B.Komorowskio senelis Juliuszas Komorowskis (Julius Komorovskis), sėdintis Rokiškio rajone buvusio Kovališkio dvaro terasoje.

B.Komorowskis pralaimėjo šiemet vykusius prezidento rinkimus opozicijos kandidatui Andrzejui Dudai (Andžejui Dudai).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS