Čikagos merui įteikta Lietuvos diplomatijos žvaigždė | KaunoDiena.lt

ČIKAGOS MERUI ĮTEIKTA LIETUVOS DIPLOMATIJOS ŽVAIGŽDĖ

  • 1

Čikagos miesto merui Rahmui Emanueliui įteiktas Lietuvos užsienio reikalų ministerijos (URM) apdovanojimas "Lietuvos diplomatijos žvaigždė".

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius šį apdovanojimą Čikagos merui skyrė už Lietuvos ir JAV ryšių stiprinimą bei istorinės atminties puoselėjimą.

URM garbės ženklą ketvirtadienį merui įteikė Lietuvos ambasadorius JAV Žygimantas Pavilionis ir generalinis konsulas Čikagoje Marijus Gudynas, pranešė ministerija.

"Turėdami tokią turtingą bendrą praeitį, lengviau įprasminsime ir užtikrinsime sėkmingesnę ateitį, jei bendrai investuosime į švietimą ir verslo ryšius. Tai ir bus konkreti padėka lietuvių bendruomenei už ilgametį indėlį į Čikagos miesto vystymąsi", – atsiimdamas apdovanojimą sakė meras.

Šiais metais švenčiant Čikagos ir Vilniaus miestų susigiminiavimo 20-metį, R.Emanueliui taip pat įteikta Vilniaus miesto tarybos rezoliucija, sveikinanti Čikagą jubiliejaus proga, ir sostinės savivaldybės tarybos sprendimas dėl Čikagos vardo suteikimo vienai Vilniaus alėjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

www

kada baigsis tas padlaiziavimas reikia sugyventi su kaimynais ir jei /kas/ tai amerikonai nepades.... pamirsot pokari........

SUSIJUSIOS NAUJIENOS