D. Grybauskaitė antikorupcijos dieną ragina neleisti korupcijai apvogti valstybės | KaunoDiena.lt

D. GRYBAUSKAITĖ ANTIKORUPCIJOS DIENĄ RAGINA NELEISTI KORUPCIJAI APVOGTI VALSTYBĖS

  • 19

Tarptautinė antikorupcijos diena – tai priminimas, kad kompromisai su sąžine kainuoja milijonus, Tarptautinės antikorupcijos dienos proga primena prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Neleiskime korupcijai apvogti valstybės ir žeminti visuomenės pastangų gyventi garbingai ir oriai“, – sako šalies vadovė.

Tarptautinė antikorupcijos diena minima nuo 2004 m. visame pasaulyje ir yra skirta atkreipti dėmesį į plintančią korupciją ir paskatinti žmones užkirsti jai kelią. Šią dieną įvairiose pasaulio šalyje rengiamos demonstracijos, diskusijos apie verslo įmonių, privačių asmenų teises bei korupcijos atvejus.

Tarptautinę antikorupcijos dieną inicijavo ir paskelbė Jungtinės Tautos. Gruodžio 9-oji pasirinkta todėl, kad šią dieną 2003 metais Meridoje (Meksikoje) įvyko aukščiausio politinio lygio konferencija kovos su korupcija problemoms spręsti. Jos metu buvo pasirašyta Jungtinių Tautų konvencija prieš korupciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

...

"Mes sakom 'konservai', ir suprantam - KORUPCIJA".

pati

korupcijoje paskendus ir dar apie ja šneka , kaip jai ne gėda žmonėms į akis žiūrėt ?

taip

jau kam kalbeti ir mokyti kas taip nustekeno lietuva nes vien buvo kalbos ir pamokimai nes per tiek metu nieko nepadaryta ne vienas vagys nepasodintas o dar tyciojasi is prezidentesir toliau taikosi i merus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS