Darbo partija valstybei turės sumokėti beveik 400 tūkst. eurų mokesčių | KaunoDiena.lt

DARBO PARTIJA VALSTYBEI TURĖS SUMOKĖTI BEVEIK 400 TŪKST. EURŲ MOKESČIŲ

  • 0

Teismams padėjus tašką Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje, Mokesčių inspekcija suskaičiavo, kad ši organizacija šalies iždui liko skolinga beveik 400 tūkst. eurų, pranešė naujienų portalas lrytas.lt.

2016 metų gruodžio pabaigoje Aukščiausiajam Teismui priėmus galutinį verdiktą dėl Darbo partijos „juodosios buhalterijos“, patikrinimo ėmėsi Valstybinė mokesčių inspekcija. Nustatyta, kad 2004-2006 metais į partijos buhalterinę apskaitą nebuvo įrašyta 7 mln. 37 tūkst. eurų pajamų ir 4 mln. 265 tūkst. eurų išlaidų, susijusių su turto, įsipareigojimų dydžio ir struktūros pakeitimu.

Patikrinimą atlikusi Mokesčių inspekcija šių metų rugpjūtį priėmė sprendimą, pagal kurį Darbo partija privalo sumokėti valstybei 393 743 eurus gyventojo pajamų mokesčio ir įmokų „Sodrai“. Valstybinė mokesčių inspekcija ir Darbo partija po šio sprendimo pasirašė susitarimą dėl šios sumos sumokėjimo. Pasak Mokesčių inspekcijos Kontrolės departamento direktorės Eglės Ramanauskienės, šiuo metu nagrinėjamas Darbo partijos prašymas mokėti mokesčius dalimis.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas yra paskelbęs, kad Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas, šios partijos narys Vytautas Gapšys ir buhalterė Marina Liutkevičienė pagrįstai nuteisti už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą. Jiems skirtos baudos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS