Darbštūs ir pareigingi savanoriai po pratybų prisijungė prie akcijos ,,Darom’’ | KaunoDiena.lt

DARBŠTŪS IR PAREIGINGI SAVANORIAI PO PRATYBŲ PRISIJUNGĖ PRIE AKCIJOS ,,DAROM’’

  • 0

Krašto apsaugos savanorių pajėgų Nekinetinių operacijų kuopos kariai po visą savaitgalį trukusių pratybų sekmadienį prisijungė prie akcijos ,,Darom" ir tvarkė Žeimenos upės apylinkes.

Akcija ,,Darom’’ sutapo su savaitgalį vykusiomis karių savanorių šaudymo pratybomis Pabradės poligone ir kariniu-taktiniu išgyvenimo žygiu. Iškart po pratybų savanoriai, pasirūpinę ne tik karine amunicija, bet ir reikalinga tvarkymo įranga, prisijungė prie akcijos ,,Darom’’ ir ėmėsi Žeimenos upės krantų ir dugno.

,,Nors ir po sekinančio naktinio žygio, mūsų kariai įrodė, kad yra pasirengę Lietuvą saugoti ne tik ginklu, bet ir prisidėti prie jos gamtos saugojimo ir gražinimo. Geri pavyzdžiai užkrečia, todėl visada pradedame nuo savęs. Džiugu, kad Lietuvos visuomenės sąmoningumas vis didėja. Tą mes pastebime ir kariuomenėje - vis daugiau ir daugiau piliečių eina savanoriais ne tik pas mus, bet ir užsirašo į šauktinius", - karių ir Lietuvos žmonių sąmoningumu  džiaugiasi laikinai NOK kuopos vado funkcijas vykdantis kapitonas Jaroslav Dubako.

Žeimenos upės apylinkėse surinktos įvairios šiukšlės, batai, padangos, buteliai ir kt. Tvarkant Žeimenos upės salą, rastas ir mobilus telefonas. Aplinkosaugininkas Darius Simanavičius juokavo, kad pagal saloje rasto plastikinio mėginių indelio turinio DNR testą bus galima surasti galimus pažeidėjus.

Kadangi sekmadienį akcija ,,Darom’’ jau buvo pasibaigusi, savanorių surinktos šiukšlės buvo išvežtos jų pačių transportu, bendradarbiaujant su aplinkos apsaugos inspektoriais.

GALERIJA

  • Darbštūs ir pareigingi savanoriai po pratybų prisijungė prie akcijos ,,Darom’’
  • Darbštūs ir pareigingi savanoriai po pratybų prisijungė prie akcijos ,,Darom’’
  • Darbštūs ir pareigingi savanoriai po pratybų prisijungė prie akcijos ,,Darom’’
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS