Daugiau nei 200 lietuvių gali laimėti nemokamas keliones po Europą | KaunoDiena.lt

DAUGIAU NEI 200 LIETUVIŲ GALI LAIMĖTI NEMOKAMAS KELIONES PO EUROPĄ

  • 1

Daugiau nei 200 Lietuvos jaunuolių Europos Komisijos (EK) iniciatyvoje „DoscoverEU“ gali laimėti nemokamus kelionės bilietus po Europą.

Kaip pirmadienį informavo EK atstovybė Lietuvoje, iš viso bus išdalinta 35,5 tūkst. kelionės bilietų, Lietuvai jų teko 223.

Paraiškos priimamos iki balandžio 30 dienos 13 val. Europos jaunimo portale, jas teikti gali jaunuoliai, gimę nuo 2005 metų liepos 1-osios iki 2006-ųjų birželio 30 dienos.

Užsiregistravusieji turės atsakyti į penkis viktorinos klausimus apie Europos Sąjungą (ES) ir vieną papildomą klausimą.

Atrinkti paraiškų teikėjai galės iki 30 dienų keliauti po Europą nuo šių metų liepos iki kitų metų rugsėjo pabaigos. Konkurse gali dalyvauti jaunuoliai iš ES ir programos „Erasmus+“ asocijuotųjų šalių – Islandijos, Lichtenšteino, Norvegijos, Serbijos, Šiaurės Makedonijos ir Turkijos.

„Gavusieji bilietus galės susidaryti savo maršrutus ar pasisemti įkvėpimo iš jau esamų maršrutų. Pavyzdžiui, jie gali atrasti praeitais metais paskelbtą maršrutą, kuriame daugiausia dėmesio skiriama miestams ir vietoms, kurios Europos Sąjungoje garsėja savo grožiu, tvarumu ir įtraukumu, laikantis naujojo europinio bauhauzo principų“, – rašoma pranešime.

Dalyviai taip pat gaus nuolaidų kortelę su daugiau nei 40 tūkst. nuolaidų viešajam transportui, kultūrai, apgyvendinimui, maistui, sportui ir kitoms paslaugoms atitinkamose šalyse.

Pagal iniciatyvą „DiscoverEU“ skatinama keliauti tvariai, naudojantis traukiniais, tačiau jaunuoliams, gyvenantiems atokiausiuose regionuose, užjūrio šalyse ir teritorijose, atokiose vietovėse ir salose, gali būti taikoma speciali tvarka.

EK iniciatyvą „DiscoverEU“ pradėjo įgyvendinti nuo 2018 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Glupstwo!

Man moka alga uz tokias keliones ir tai nesigiriu!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS