Dėl briedžio prie parduotuvės – kritika žmonėms: dar stebisi, ko jis čia vaikšto! | KaunoDiena.lt

DĖL BRIEDŽIO PRIE PARDUOTUVĖS – KRITIKA ŽMONĖMS: DAR STEBISI, KO JIS ČIA VAIKŠTO!

  • 18

Prie parduotuvės – ne kasdienis reginys: pastebėtas ant snieguoto asfalto dangos stovintis briedis.

Toks vaizdas, fiksuotas Mažeikiuose esančio „Ermitažo“ teritorijoje, netoli paštomato, sulaukė nemažos dalies internautų dėmesio, kai miško gyventojo nuotrauka atsidūrė feisbuko grupėje „Reidas Lietuvoje“. Tiesa, pasisakymai buvo kontraversiški. Vieni – šmaikštūs, kiti – kupini kritikos, adresuotos mus, žmonėms.

„Nori valgyti, miške šalta, parduotuvė – uždaryta. Ką daryti?“, „Atėjo siuntos pasiimti, matyt, pametė koduką nuo durelių – ieško“, „Atėjo apsipirkti“, „Senio po Kalėdų neranda“, – juokavo komentatoriai.

„Mieste gi nenušaus, miškus išpjauna – nebėra kur slėptis“, – prie socialiniame tinkle pasidalytos briedžio nuotraukos rašė Jonas. „Daugiau miškų iškirsti reikia ir užimti jų gyvenamas vietas. Dar stebisi, ko jie čia vaikšto“, – ironizavo ir kritikos negailėjo Saulius. „Vargšas gyvūnas“, – tarstelėjo Adomas,

„Jiems iš tikrųjų ta kelio druska patinka, jie ją laižo. Kartą mačiau vaizdo įrašą – mašiną sustojusią aplaižinėjo, tai suprato, kad druska juos traukia“, – pozityvių įžvalgų į diskusiją bandė įnešti Mantas. „Druskos trūkumas gyvūnams“, – jam antrino Darius.

Tačiau tarp komentavusių buvo ir manančių, kad nuotrauka – netikra, o sukurta kompiuterine nuotraukų redagavimo programa.

Tampa įprasta, kad laukiniai gyvūnai vis pastebimi tankiai žmonių apgyvendintose teritorijose. Tai nutinka dėl kelių priežasčių. Žvėrių migracijos laikas – tuomet dažniausiai pasitaiko, kad laukiniai gyvūnai užklysta į miestus ar kitas urbanizuotas teritorijas. Tuomet žmonių ir laukinių gyvūnų susitikimai tampa neišvengiami. Laukinius gyvūnus aptinkame mieste ir todėl, kad gyvūnai prisitaiko prie besikeičiančių aplinkos sąlygų, kai miestams plečiantis žmonės užima gyvūnams įprastas teritorijas.

Sutikus laukinį gyvūną miesto teritorijoje ar parke nereikėtų jo gąsdinti, švilpti ar kitaip bandyti nuvyti. Pabaidžius gyvūną gali nutikti nelaimingų atsitikimų. Laukiniui gyvūnui išbėgus į gatvę, jis gali patekti į auto įvykį. Todėl pilietiškiausia būtų informuoti Aplinkos apsaugos departamento Pranešimų priėmimo skyrių apie laukinių gyvūnų pasirodymą mieste. Tuomet aplinkosaugininkai galės nuspręsti, ar gyvūnas pats galės sugrįžti į jam saugią teritoriją, ar reikės pagavus gyvūną išvežti jį už miesto ribų“, – anksčiau portalo kauno.diena.lt žurnalistams yra sakęs Aplinkos apsaugos departamento Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Darius Jurevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Cirkininkas

Šitas briedis nori patekti į Mažosios Lietuvos herbą.

Anonimas

Miesto runkeliams paaiškinu, kad mūsų briedžių ragai kitokie. Smaili, siauri. Tokias plačias mentes turi amerikietiški briedžiai, ypač Aliaskos. Prieš 50-100 metų tokių dar pasitaikydavo ir pas mus. Nežinau tiksliai priežasčių, dėl ko jų forma pasikeitė - gal klimatas, gal maistas kitoks. Bet tai faktas. O kad nuotrauka fotošopinė, padirbta- matosi iš karto. Aš tam briedžiui nesunkiai galiu ir G. Landsbergio galvą uždėti su ragais, jei reikia. Fotošopas viską gali .

Edgaras

Pažiūrėkit į šešėlius po mašinom. Ir į šešėlį po briedžio snukiu. Šešėlio nėra. Nebūtinai turi būti saulėta. Briedis pasilenkęs prie pat žemės ir minimalus šešėlis turi būti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS