Dirbti savanoriais ugniagesiais panoro 1,5 tūkst. žmonių | KaunoDiena.lt

DIRBTI SAVANORIAIS UGNIAGESIAIS PANORO 1,5 TŪKST. ŽMONIŲ

  • 0

Šiuo metu šalyje jau yra per 1,5 tūkst. savanorių ugniagesių, pasirengusių padėti gesinti gaisrus, ir 379 savanoriai ugniagesiai, vykdantys visuomenės švietimą gaisrų prevencijos srityje.

Vien šiemet savanoriai ugniagesiai padėjo gesinti per 230 gaisrų, skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Kanapickas sako, kad dabar dauguma savanorių ugniagesių sudaro valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai ir savivaldybių priešgaisrinių tarnybų ugniagesių komandų darbuotojai arba jau į pensiją išėję buvę ugniagesiai gelbėtojai. Tokių, kurie norėtų tapti savanoriais ugniagesiais ir būtų nesusiję su priešgaisrine apsauga, nėra daug.

„Tad mes kviečiame visus, kurie nori padėti savo kaimynams kilus gaisrui, kreiptis ir tapti savanoriais ugniagesiais“, – sakė M. Kanapickas.

Šiaulių apskrityje gaisrus gesinti padeda 131 savanoris ugniagesys, tik devyni iš jų yra ne priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų darbuotojai.

Pernai spalio mėnesį 11 parų ugniagesiams ir jų pagalbininkams Radviliškyje teko gesinti degančias pjuvenas bendrovės „Gairelita“ teritorijoje. Į talką priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms tada atvyko 11 savanorių, iš jų trys Rėkyvos ugniagesių draugijos savanoriai, du Kelmės ir šeši Radviliškio rajono savanoriai ugniagesiai. Jiems teko ne tik sukti žarnas ar nešioti bei gelbėti tempiant magistralinei linijai reikalingą įrangą, bet ir pilti vandenį ant pjuvenų ir gesinti gaisrą. Kelmės rajono savanorių draugijos nariai išsiskyrė savo apsaugine apranga, kurią jiems padovanojo Olandijos savanoriai ugniagesiai.

„Savanorių ugniagesių dalyvavimas gesinant gaisrus sustiprina parengtį ir padeda užtikrinti darbų saugą. Juk menka pagalba, jeigu gaisrinėje budi ir į gaisrą išvažiuoja vienas savivaldybių priešgaisrinių tarnybų ugniagesių komandų ugniagesys. Tokiu atveju savanoriai ugniagesiai yra didelė paspirtis. Tada visi gali jaustis saugesni“, – sakė Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas vidaus tarnybos pulkininkas Kęstutis Bautronis.

Nemažai savanorių ugniagesių turi Akmenės rajono ugniagesių komandos viršininkas Vladislovas Balkauskas. Jis ne tik pats yra savanoris ugniagesys, bet jais yra tapę ir Akmenės rajono savivaldybės administracijos direktorė Aromeda Laucienė, vicemeras Apolinaras Nicius, mero patarėjas Tomas Martinaitis, Naujosios Akmenės klebonas Olijandras Jurevičius, visi savivaldybės ugniagesių komandų ugniagesiai, taip pat dalis Akmenės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesių gelbėtojų.

Savanoriais ugniagesiais, dalyvaujančiais gaisrų gesinime, gali tapti ne jaunesni nei 18 metų ir ne vyresni kaip 65 metų gyventojai. Savanoriais ugniagesiais gali tapti ir tie, kurie nori dirbti gaisrų prevencijos srityje. Jie turi būti ne jaunesni kaip 14 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS