Druskininkuose planuojama įrengti baseiną – „jūrą po stogu“ | KaunoDiena.lt

DRUSKININKUOSE PLANUOJAMA ĮRENGTI BASEINĄ – „JŪRĄ PO STOGU“

Druskininkuose šalia žiemos pramogų komplekso „Snow Arena“ ketinama įrengti dešimtis milijonų eurų kainuojantį uždarą jūros bangų baseiną – vadinamą „dirbtinę jūrą“ arba „jūrą po stogu“.

„Jeigu šis projektas bus įgyvendintas, o aš tuo tikiu, tai Druskininkai palypės į viršų tokiu laipteliu, kad kaip ir kai kuriems Lietuvos kurortams turint jūrą, mums žymiai mažiau reikės sukti galvą dėl lankytojų pritraukimo“, – BNS sakė Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.

Apie planus įrengti tokį objektą bei su Kanados įrangos vandens parkams gamybos įmonės „White Water West“ ekspertais aptartas šio projekto galimybes kurorto meras anksčiau šią savaitę paskelbė savo „Facebook“ paskyroje.  

R. Malinauskas BNS teigė, jog baseino statybas tikimasi pradėti 2024 metais, o projekto įgyvendinimas užtruks mažiausiai trejus–ketverius metus. Jo teigimu, „jūros po stogu“ įrengimo kaina – „dešimtys milijonų“ eurų.

„Labai norėtųsi, kad jau į pabaigą kadencijos (2027 metais – BNS) būtų galima pamatyti nuveiktą kažką realaus. (...) Bet aš manau, kad trys–keturi metai yra minimum ir tokiam projektui tai būtų svajonė“, – sakė Druskininkų meras.

Mero teigimu, tai būtų vienintelis Europoje ištisus metus veikiantis jūros bangų baseinas. Preliminariais skaičiavimais, baseiną vienu metu galėtų lankyti bent 5 tūkst. lankytojų.

Pasak R. Malinausko, parko projektavimas jau pradėtas, juo rūpinasi už projektą atsakinga kurorto savivaldybės įmonė „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras AQUA“. Ji taip pat valdo Druskininkų vandens parką bei „Snow Areną“.

Būsimame pramogų komplekse taip pat planuojama įrengti baseinus, poilsio erdves, akrobatinio slidinėjimo, alpinizmo aikšteles ir sienas, paplūdimį ir kitas pramogas.

R. Malinausko teigimu, projektą ketinama įgyvendinti įmonės „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras AQUA“ bei skolintomis lėšomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Kam rašai nesąmones,

kvaileli?Palanga klesti,kaip ir Druskininkai .Gerai ,kad turime tokius skirtingus kurortinius miestus,tai Lietuvos turtas.

o Palanga, jau daugelį metų sezoną pasitinka

m e r d ė d a m a ,be jokių reikšmingų p o k y č i ų;- su vienintelės Basanavičiaus gatvės k a v i ė m i s ir skurdžiu pajūriu, tad , kai SAULĘ užgožia debesys ir lietus, kurorto poilsiautojams trūkstant pramogų,vienintelė išeitis važiuoti grybauti

Mūsų Lietuvoj

tik du geri merai.Viens Matjošaitis kits Malinauskas. Kiti tik šiokitoki prižiūrėtojai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS