Dviem kariuomenės puskarininkiams – aukščiausi seržanto majoro laipsniai | KaunoDiena.lt

DVIEM KARIUOMENĖS PUSKARININKIAMS – AUKŠČIAUSI SERŽANTO MAJORO LAIPSNIAI

Dviem kariuomenės viršiloms penktadienį Krašto apsaugos ministerijoje suteikti aukščiausi puskarininkių – seržanto majoro – laipsniai.

Šie laipsniai suteikti Karaliaus Mindaugo husarų bataliono vyriausiajam puskarininkiui Eugenijui Žukauskui ir kariui iš Specialiųjų operacijų pajėgų, jo pavardė nėra viešinama, pranešė kariuomenė.

Sveikindamas juos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas pažymėjo, kad seržanto majoro laipsnio suteikimas yra ne tik ligšiolinės tarnybos ir atsidavimo įvertinimas, bet ir didelė atsakomybė.

Seržantų majorų karinius laipsnius puskarininkiams suteikia kariuomenės vadas, atsižvelgdamas į kariuomenės vyriausiojo puskarininkio vadovaujamos patariamosios komisijos siūlymus.

Komisija kandidatus seržanto majoro kariniam laipsniui gauti atrenka atsižvelgdama į tarnybos laiko, išsilavinimo ir pareigų atlikimo kriterijus.

Šiuo metu Lietuvos kariuomenėje yra daugiau nei 50 seržantų majorų. Dauguma jų eina karinių vienetų vyriausiųjų puskarininkių pareigas.

Šiose pareigose jie yra vadų patarėjai ir talkina organizuojant individualų karinį rengimą, užtikrinant drausmę ir tvarką, motyvuojant karius, sprendžiant jų aprūpinimo, kvalifikacijos kėlimo, karjeros ir kitus tarnybos klausimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Geda

Dalijami laipsniai ir pareigos vienai šutvei senai jau reiktu tokius i pensija palydeti

klp

nu debilisku laipsniu lt kariuomeneje ir negali buti

to Saulius Jakučionis

Tai, kaip atrodo "pogonai" pas ta ..seržanta majora? Kas yra "puskarininkai"? Gal tai yra Lietuvos-"praporsik" ir-"starsij praporsik"?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS