E. Jakilaitis rimtai svarsto apie LRT generalinio direktoriaus postą | KaunoDiena.lt

E. JAKILAITIS RIMTAI SVARSTO APIE LRT GENERALINIO DIREKTORIAUS POSTĄ

  • 74

Žurnalistas Edmundas Jakilaitis, atsidūręs Seimo valdančiųjų akiratyje, galimai ryšis rimtiems karjeros pokyčiams.

Trečiadienio popietę socialiniame tinkle "Facebook" žinomas TV veidas ir prodiuseris rašė, kad beprecendentė valdžios kritika Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai (LRT) ir jo bei kolegų persekiojimas būtent ir privertė susimąstyti apie galimybę kandidatuoti į LRT generalinio direktoriaus postą.

"Tokiu atveju matyčiau du esminius savo veiklos tikslus: maksimalus objektyvumas ir nepriklausomumas bei maksimalus skaidrumas", – rašė E. Jakilaitis. Ir pridūrė, kad LRT, visuomenės nuomonės apklausų duomenimis, yra objektyviausias ir patikimiausias transliuotojas Lietuvoje, tačiau tobulėti dar tikrai yra kur.

"LRT darbuotojų, ypač žurnalistų, apsaugojimas nuo galimo politinio poveikio ar, kaip dabar matome, persekiojimo už kritiką, taip pat būtų vienas svarbiausių mano veiklos prioritetų. Dėl skaidrumo. Esu įsitikinęs, kad nuo šiol visuose būsimuose LRT laidų konkursuose, o vėliau ir sutartyse, turėtų būti numatyta, kad visų laidų sąmatos turėtų būti skelbiamos viešai. LRT laidų konkursuose galėtų dalyvauti tik tie kūrėjai ir įmonės, kurie sutinka su esmine viešumo sąlyga. Visa LRT finansinė veikla kiekvienais metais turėtų būti audituota Valstybės kontrolės bei nepriklausomo tarptautinio audito. Nepriklausomo ir valstybinio audito ataskaitos turėtų būti kiekvienais metais pateikiamos kartu su LRT veiklos ataskaita parlamentui", – ir teigė apie kitus prioritetus – šviečiamąją, kultūrinę LRT misiją bei informacinę lyderystę – šiame įraše nesiplėsiantis.

Žinomas vyras tikino, kad galutinį sprendimą dėl kandidatavimo priims artimiausiu metu, kai bus paskelbtas konkursas į LRT generalinio direktoriaus postą.Šie rinkimai vyks pavasarį.

Po viešojoje erdvėje palikta žinute, komentatoriai juokavo, kad toks E. Jakilaičio pokytis karjeroje būtų "didžiausias vinis į konservatorių ir karstą" ir "Jakilaitį - į premjerus".

Rašyti komentarą
Komentarai (74)

n...

reikalinga skubiai keisti LRT vadovo skyrimo tvarką... reikalinga atskirti LRT radiją nuo LRT televizijos...

Laisvas

Jakilaiciui rimtai reikia svarstyti, apie pasitraukima ir nieko cia nepadarysi, yra laikas akmenis metyti, yra laikas akmenis rinkti....Taciau kiek tokiu "siurbeliu" mes uzsiauginome per 25 metus.

idomu.

Man tai labai idomus Jakilaicio zvilgsnis kazkoks ne visiskai normalus o gal ji kazkas pries si epizoda labai isgasdino o galbut ziuri siaubo filma
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS