E. Vareikis atsiprašė už dviprasmiškų laiškų siuntinėjimą | KaunoDiena.lt

E. VAREIKIS ATSIPRAŠĖ UŽ DVIPRASMIŠKŲ LAIŠKŲ SIUNTINĖJIMĄ

Parlamentaro Egidijaus Vareikio seimo moterims siųstus elektroninius laiškus su savo eilėmis meilės tema, pasak Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos specialistės, galima suprasti dviprasmiškai, kaip seksualinį priekabiavimą. Parlamentaras sako ketinimų priekabiauti neturėjęs, tačiau viešoje erdvėje pasirodžius tokiai informacijai, visų atsiprašęs.

 

Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijai priklausantis parlamentaras Egidijus Vareikis sako, kad yra išleidęs ne vieną poezijos knygą, o kaip ir kiekvienas poetas, savo eilėmis norįs pasidalinti, tad ir siunčiąs seimo merginoms pasiskaityti.

„Nežinau tos  seimo merginos, kurių vardai nepaskelbti, jos tikriausiai negirdėjo iš manęs, kad joms siūlyčiau kažkokį atlygį ten už kažką tai ar ką nors, tai tikrai neatsimenu, kad tokių dalykų esu padaręs. Jeigu kam kas netyčia pakliuvo, tai aš jau atsiprašiau turbūt 10 kartų visų, kad tikrai neturiu, nepriekabiauju, nenoriu priekabiaut, šito kaltinimo tikrai nepriimu“, – kalbėjo E. Vareikis.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos specialistė rodo į seimo moterų laiškų dėžutes atkeliavusias nuotraukas su E. Vareikio poezija: „Čia yra sėdinti mergina nuoga ir vyrukas. Siuntinėti seimo nariui tokias nuotraukas,  tai yra visiškai ne į temą. Darbe nerekomenduojam niekam siųsti tokių, čia yra labai pavojinga“.

Pasak specialistės, tokie žodžiai kaip aistra, nuodėmė ar meilė gali būti suprasti dviprasmiškai, o atsiųsti bendradarbėms, verčia susimastyti, kodėl siunčiama būtent joms.

„Darbinėje aplinkoje, kada tokius galbūt laiškučius siunčia darbdavys arba kolega kolegai, arba dėstytojas studentei, tai tokie laiškai, kurie nėra visiškai susiję su dalykinėmis savybėmis, kurie kalba apie seksualumą, kur apleliuojama, tarkim, į moters seksualumą, galbūt kažko tikimasi, tai iš tiesų tas žmogus, tas gavėjas, kuris gauna tokius laiškučius, juos gali interpretuoti labai įvairiai ir gali interpretuoti kaip seksualinį priekabiavimą“, – sakė Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos Teisės skyriaus vyresnioji patarėja Laima Vengalė-Dits.

Lygių galimybių specialistai pataria darbuotojoms  apie susidariusią situaciją informuoti darbdavį, nes jo pareiga – užtikrinti, kad darbuotojas seksualinio priekabiavimo darbe nepatirtų.

„Jeigu eilėraščius moterims vertinti kaip priekabiavimą, tai tokiu atveju tikriausiai, ta prasme, mes turėsim labai plačią diskusiją. Yra seimo Etikos procedūrų komisija, yra kitos institucijos, kurios gali vertinti, tai jos ir įvertins“, – teigė seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis.

E. Vareikis sako, visų, kuriems laiškus buvo siuntęs, atsiprašęs feisbuke ir atsiprašymo tekstą išplatinęs visais galimais būdais.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Nepradėkit

pult, o tai vėl pradės gert. Nieko čia baisaus nepadarė. Dabar jau baisu nusi...perst,nes tai dviprasmiškai būsi suprastas.

Lola

Puikus politikas,zmogus,poetas....raskit kita toki seimo nari ,mokanti tiek kalbu, gal but tik vienas kitas....pasirodo eilemis galima priekabiauti ....nesamone,

...

ACH, seni laikai sugrįžo - juk prie sovietų 'sekso nebuvo'.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS