E. Vilko 80-metis paminėtas Seime | KaunoDiena.lt

E. VILKO 80-METIS PAMINĖTAS SEIME

Vieno žinomiausių Lietuvos ekonomisto, Kovo 11-osios Akto signataro Eduardo Vilko 80-metis paminėtas Seime. Seimo narys Kęstutis Glaveckas pažymėjo, kad yra dalykų, kuriais šiandien akademikas džiaugtųsi: tai – euro įvedimas, energetinė nepriklausomybė, tačiau kai kas buvusį Mokslų akademijos viceprezidentą esą verstų ir sunerimti.

Ekonomistas iš didžiosios raidės, kurio nuomonė dabar būtų labai reikalinga, apie Eduardą Vilką sako Nikolajus Medvedevas.

„Viską, ką jis darė – smulkų darbą ar didelį –, tai iki mažiausio taškelio, viską tik rimtai ir su rimtu atsidavimu, nebijant pasekmių, nes kartais tie darbo rezultatai neatitinka visuomenės nuomonės arba valdžios nuomonės. Jis šito nebijojo. Plius – puikus humoro jausmas, jis nebijojo išsakyti savo nuomonės“, – sakė Kovo 11-osios Nepriklausomybės Akto signataras Nikolajus Medvedevas.

E. Vilkas nevadino savęs ekonomistu, o tik matematiku, suprantančiu paprastus dalykus, tarp kurių buvo ir ekonomika. Pasak parlamentaro Kęstučio Glavecko, jis  norėjo, kad Lietuva greičiau atsikratytų sovietinio mąstymo ir siekė, kad valstybėje gyvenantys žmonės būtų laimingi. Vilkas mėgo kartoti: valstybė turi dvi rankas – dešinę, kad draustų ir neleistų ir kairę, kad padėtų dešinei.

„Būdamas tikras žemaitis, kilęs iš Gargždų, E. Vilkas buvo drąsus ir stiprus žmogus. O stiprūs žmonės visada yra paprasti. Aš vis galvoju, kas patiktų E. Vilkui šiandien ir kas priverstų  sunerimti. Jis neabejotinai būtų pritaręs euro įvedimui Lietuvoje, energetinės nepriklausomybės stiprinimui, tačiau, manau, skeptiškai žiūrėtų į sparčiai biurokratėjančią valstybę, neefektyvų turto valdymą“, – sakė K. Glaveckas.

Vienam žinomiausių Lietuvos ekonomistų spalio 3-ąją būtų sukakę 80. Kovo 11-osios akto signataras mirė 2008-aisiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS