Estiją sveikinantys Lietuvos vadovai ragina toliau dirbti kartu | KaunoDiena.lt

ESTIJĄ SVEIKINANTYS LIETUVOS VADOVAI RAGINA TOLIAU DIRBTI KARTU

  • 4

Estiją valstybės šimtmečio proga šeštadienį sveikinantys Lietuvos vadovai linki šalims toliau glaudžiai dirbti kartu.

„Neabejoju, kad artimai dirbdami kartu, plėtodami atvirus, pasitikėjimu grįstus ryšius mūsų piliečiai įveiks teksiančias iššūkius, užtikrins mūsų bendras europietiškas vertybes, valstybių sėkmę, žmonių saugumą ir gerovę“, – rašoma prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinime Estijos vadovei Kersti Kaljulaid.

Ji palinkėjo Estijos žmonėms džiaugsmingo ir šventiško jubiliejaus: „Prašau priimti mano nuoširdžią pagarbą ir šilčiausius Lietuvos žmonių linkėjimus“.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pasveikino Estijos indėlį kuriant „modernią, atvirą, technologiniais sprendimais grįstą Europos Sąjungos, kaip tvarios ir saugios erdvės, ateitį“.

„Estija ir Lietuva lieka artimais sąjungininkais, o vaisingas bendradarbiavimas įvairiose srityse sudaro tvirtą pagrindą intensyviam politiniam dialogui“, – sveikinime sake premjeras.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis Estijai ir jos sąjungininkams linkėjo vienybės.

„Turime išsaugoti bendrystę ir tarp šalių, ir lygiai taip pat tautose, kad mes nebūtume susiskaldę“, – BNS sakė jis.

Parlamento vadovas atvyko į sostinės Lukiškių aikštę, kur vidurdienį iškilmingai iškeltos Lietuvos ir Estijos vėliavos. Baltijos šalių vėliavos buvo pakeltos ir S. Daukanto aikštėje netoli Prezidentūros, o jos balkonuose šviečia specialūs užrašai „EE100“.

Lietuvos gyventojai taip pat kviečiami parašyti sveikinimą prieš 100 metų nepriklausomybę paskelbusiai Estijai per šimtmečio „Ačiū“ atviruką. Interneto svetainėje www.aciuatvirukas.lt parašyti sveikinimai bus matomi Šimtmečio varpe Katedros aikštėje. Žmonės jau pasirašė daugiau nei 400 Estiją sveikinančių atvirukų, nurodė Vyriausybės atstovai.

Visą savaitgalį Estijos vėliavos spalvomis bus apšviesti Trijų Kryžių kalnas, sostinės tiltai. Vėliavą išskleis Valdovų rūmai, iš kurių 19 valandą 18 minučių trimitininkas sugros Estijos himną.

Vasario 24 dieną Estijoje minimas 1918 metų nepriklausomybės deklaracijos paskelbimas Taline.

GALERIJA

  • Estiją sveikinantys Lietuvos vadovai ragina toliau dirbti kartu
  • Estiją sveikinantys Lietuvos vadovai ragina toliau dirbti kartu
  • Estiją sveikinantys Lietuvos vadovai ragina toliau dirbti kartu
A. Pliadžio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Pritariu konentarui -geriau

Estai turi glaudesnius santykius su Suomija, panasi kalbos grupe...Tai jauciasi bebdraujant su estais, ne karta buvau Taline nepajutom didelio dziaugsmo estu akyse..Tad pats ir su lenkais. O va latviai yra tikri broliai ir seserys. 100 metis tebuna slenkstis GERIEMS POKYCIAMS, buti svetingiems ypac savo kaimynams !!!!

Anonimas

mums ne estija rūpi,o lietuviška kgbistų demokratija,prašom panaikinti cenzūrą lietuvoje

ka dirbti???

kartu uz atomine kaina nuomuotis inpidensensa? o gal statyt atomine kurios kwh savikaina virsija rinkos kaina? o gal pirkt tik brangia "europietiska" elektra?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS