Gatvės Kėdainiuose nuo rudens – dar šviesesnės ir saugesnės | KaunoDiena.lt

GATVĖS KĖDAINIUOSE NUO RUDENS – DAR ŠVIESESNĖS IR SAUGESNĖS

  • 0

Prasidėjus rudeniui, trumpėjant dienoms, svarbu užtikrinti gyventojų, tiksliau, eismo dalyvių, saugumą gatvėse. Itin aktualus tampa apšvietimo klausimas. Todėl Kėdainių rajono savivaldybė jau ketvirtus metus iš eilės skiria didžiulį dėmesį pačių judriausių pėsčiųjų perėjų apšvietimo modernizavimui, ypač tų, kuriomis į didžiausias miesto mokyklas eina mokiniai.

Iki šiol LED lempomis jau apšviestos 34 intensyvaus eismo perėjos Kėdainių mieste ir rajone – Labūnavoje bei Akademijoje. Šiam svarbiam projektui iš savivaldybės biudžeto jau skirta beveik 109 tūkst. eurų.

Kėdainių rajono savivaldybės meras Saulius Grinkevičius papasakojo, kad įprastos gatvių apšvietimo lempos buvo pakeistos naujomis, taupiomis, ryškiau šviečiančiomis. Siekiant užtikrinti eismo dalyvių – tiek vaikų, tiek suaugusiųjų – saugumą rajono keliuose ir gatvėse pailgintas gatvių apšvietimo laikas miesto, taip pat kaimo seniūnijose.

Racionaliai perskirsčius Kėdainių rajono savivaldybės biudžeto lėšas, rajono seniūnijų gyvenviečių apšvietimui skiriamas finansavimas trečdaliu didesnis nei ankstesniais metais.

„Lėšos, išleistos gyventojų, o ypač mūsų vaikų saugumui garantuoti, tikrai nėra didelė našta savivaldybės biudžetui. Žmonių sveikatos ir gyvybių sąskaita taupyti negalime“, – sakė S. Grinkevičius.

Kėdainių rajono mero teigimu, situacija gatvėse ir keliuose nuolat sekama. Jei bus pastebėta, kad dar kai kurios perėjos nėra saugios, bus imtasi visų galimų priemonių situacijai gerinti.

GALERIJA

  • Saulius Grinkevičius
  • Gatvės Kėdainiuose nuo rudens – dar šviesesnės ir saugesnės
Kėdainių rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS