Geriausiems šalies studentams – vardinės Lietuvos prezidentų stipendijos | KaunoDiena.lt

GERIAUSIEMS ŠALIES STUDENTAMS – VARDINĖS LIETUVOS PREZIDENTŲ STIPENDIJOS

  • 0

Dvidešimt aštuoni universitetų ir kolegijų studentai ateinančiais mokslo metais už puikius akademinius pasiekimus gaus penkių Lietuvos prezidentų stipendijas.

Gabiausiems valstybinių aukštųjų mokyklų studentams kasmet skiriama iki trisdešimties vardinių stipendijų, pavadintų Lietuvos prezidentų Kazio Griniaus, Aleksandro Stulginskio, Antano Smetonos, Jono Žemaičio ir Algirdo Brazausko vardais.

„Pažangūs šalies studentai įvertinti pačiu garbingiausiu apdovanojimu - Lietuvos Respublikos prezidentų stipendijomis. Tebūna tai postūmis ir toliau siekti pačių geriausių rezultatų, savo svajonių bei ieškant gyvenimo kelių“, - sako švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Šiemet Lietuvos mokslų akademija, atlikusi pretendentų atranką, pasiūlė vardines prezidentų stipendijas skirti 28 studentams, pasižymėjusiems puikiais akademiniais rezultatais bei aktyvia moksline ir visuomenine veikla.

Iš universitetų studentams šiemet paskirtų 23 stipendijų 11 atiteks Vilniaus universiteto studentams, po 4 pasidalino Kauno technologijos ir Vytauto Didžiojo universitetų studentai. Dvi stipendijos keliaus į Klaipėdos universitetą. Po vieną stipendiją gaus studentai iš Lietuvos sveikatos mokslų ir Vilniaus Gedimino technikos universitetų.

Iš 5 kolegijoms skiriamų stipendijų tris pelnė Vilniaus kolegijos studentai, dvi keliaus į Šiaulių valstybinę kolegiją.

Kolegijų studentams ir siekiantiems bakalauro laipsnio universitetuose skiriama 190 eurų kas mėnesį, magistrantūros studentams - 266 eurai.

Prezidentų stipendijos skiriamos vieneriems studijų metams už gerus akademinius pasiekimus ir aktyvią mokslinę bei visuomeninę veiklą. Kandidatai stipendijoms atrenkami atsižvelgiant į mokymosi rezultatus, studijų, mokslinės ir meninės veiklos įvertinimus, dalyvavimą konkursuose, ekspedicijose, mokslinės praktikos projektuose, paskelbtus mokslo darbus ir kt.

Prezidentų vardines stipendijas, siekdama pagerbti Lietuvos Respublikos prezidentus ir paskatinti geriausius Lietuvos studentus, Švietimo ir mokslo ministerija įsteigė 1995 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS