Geros žinios kariams: žadama kelti jų atlyginimus | KaunoDiena.lt

GEROS ŽINIOS KARIAMS: ŽADAMA KELTI JŲ ATLYGINIMUS

  • 5

Krašto apsaugos ministerija karių atlyginimus nuo šių metų spalio mėnesio siūlo kelti 5 proc., o nuo kitų metų vidurio - dar apie 10 proc. Tokie skaičiai numatyti derinimui pateiktame Vyriausybės nutarimo projekte.

Iš Krašto apsaugos ministerijos biudžeto tam numatoma skirti 17 mln. eurų.

Jei Vyriausybė pritars, eilinio kario alga per pusantrų metų ūgteltų nuo dabartinių 526 iki 605 eurų į rankas, seržanto - nuo 684 iki 784 eurų, kapitono - nuo 972 iki 1111 eurų.

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis komentare BNS teigė, kad paskutinį kartą profesinės karo tarnybos karių tarnybinių atlyginimų koeficientai buvo didinti dar 2006 metais, tad „atlyginimų kėlimas būtinas, ypač jei siekiame didinti profesinės karo tarnybos patrauklumą“.

Gairės: kariai, atlyginimai, KAM
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Blinda

Ir vėl visi pinigai kariuomenei, o kur kitų sričių darbuotojai- gydytojai policininkai, bausmių vykdymo sistemos darbuotojai ir kiti. Nejau jie nebereikalingi..

xxx

nesuprantu, kaip cia skaiciuojat. Jei keliat tik 5%, o alga kyla 100e.

wiwa

O kodėl karininkų toki dideli atlyginimai seržanto 784 o kapitono 1111 kad baigęs akademija tai jiems didesni bet jug labai daug karininkų yra bukagalviai nemokantys vadovauti o atlyginimus nemažus gauna daugiau už seržantas kurie su kariais dirba o kodėl taip yra
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS