Ginklų fondas perduodamas Ūkio ministerijai | KaunoDiena.lt

GINKLŲ FONDAS PERDUODAMAS ŪKIO MINISTERIJAI

  • 0

Vyriausybė teikia Seimui pataisas, kurios neleistų ginklų gauti įsiskolinimų valstybei turintiems asmenims.

„Tokiems asmenims nebus teikiamos valstybės administracinės paslaugos, t.y. nebus išduodami leidimai įsigyti ir nešioti ginklą“, – pranešime spaudai teigė vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

Vyriausybė trečiadienį posėdyje taip pat pritarė, kad Ginklų fondas, kuris šiuo metu veikia prie Vidaus reikalų ministerijos, taptų pavaldus Ūkio ministerijai.

Tuo metu Ginklų fondo vykdomas funkcijas, susijusias su licencijų ir rašytinių sutikimų išdavimu, galiojimo sustabdymu, panaikinimu, taip pat ginklų ir šaudmenų apyvartos bei sprogmenų civilinės apyvartos kontrole, nutarta perduoti policijai.

„Ūkio ministerija turi savo pavaldume ir šaudmenų gamyklą, tai čia irgi yra komercinė ūkinė veikla grynai, užsiimant tam tikros specialios ginkluotės prekyba. O kas susiję su licencijų išdavimu ir kontrole, tai atitenka Policijos departamentui tos funkcijos“, - žurnalistams po posėdžio trečiadienį sakė S.Skvernelis.

Vidaus reikalų ministro teigimu, siūlymas perduoti Ginklų fondo pavaldumą Ūkio ministerijai yra susijęs su iš esmės pertvarkoma ginklų, šaudmenų ir sprogmenų apyvartos kontrolės sistema.  

„Atsižvelgiant į tai, kad pagrindinės Ginklų fondo funkcijos perduodamos policijai, ši įstaiga rūpintųsi tik prekyba B ir C kategorijų trumpaisiais šaunamaisiais ginklais, aprūpintų specialaus statuso subjektus A kategorijos ginklais, tvarkytų Valstybinį ginklų registrą bei atliktų ginklų rinkos analizę. Šios funkcijos yra labiau susijusios su Ūkio ministerijai pavesta sritimi – valstybės ūkio politikos vidaus prekybos srityje formavimu ir įgyvendinimu“, – sako S.Skvernelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS