Avariją sukėlusi D. Gineikaitė traukiasi iš pareigų | KaunoDiena.lt

AVARIJĄ SUKĖLUSI D. GINEIKAITĖ TRAUKIASI IŠ PAREIGŲ

  • 3

Galbūt neblaivi avariją sukėlusi Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktorė Daiva Gineikaitė įteikė atsistatydinimo pareiškimą, BNS pirmadienį patvirtino Žemės ūkio ministerijos Visuomenės informavimo skyrius.

Apklausta kaip speciali liudytoja

Anksčiau pirmadienį Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė BNS sakė, kad D.Gineikaitė prarado jos pasitikėjimą ir turėtų atsistatydinti.

Šiuo metu D.Gineikaitė yra neapmokamose atostogose. Policija teigia, kad neblaivi D.Gineikaitė gruodžio 19 dieną Kaune sukėlė avariją. Jai alkotesteriu nustatytas vidutinis girtumas - 1,66 promilės, tačiau su alkotesterio duomenimis nesutikusi NŽT direktorė vyko atlikti papildomo kraujo tyrimo Kauno klinikinėje ligoninėje.

Vėliau Specialiųjų tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą įtariant, kad toje ligoninėje galėjo būti bandoma nuslėpti NŽT direktorės girtumą. Tyrime ji apklausta kaip specialioji liudytoja.

Ministrė prašymą tenkins

Galbūt neblaivi avariją sukėlusi Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktorė Daiva Gineikaitė įteikė atsistatydinimo pareiškimą, BNS pirmadienį patvirtino Žemės ūkio ministerijos Visuomenės informavimo skyrius.

Ministerija vėliau BNS pranešė, kad žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė „ketina tenkinti“ šį prašymą atsistatydinti.

„Neturėjau priekaištų Nacionalinės žemės tarnybos vadovei dėl darbo kokybės, tačiau po įtarimų, kad D.Gineikaitė autoįvykį sukėlė būdama neblaivi, jos ketinimą atsistatydinti vertinu kaip teigiamą žingsnį. Tarnautojas negali menkinti institucijos vardo, juolab, kai užima vadovaujamas pareigas", – V.Baltraitienė cituojama BNS atsiųstame pranešime.

BNS susisiekus su pačia V.Baltraitiene, ji teigė, kad „pagal įstatymą, po 14 dienų D.Gineikaitė bus atleidžiama“.

Ministrė pridūrė, kad tarnybinis patikrinimas dėl D.Gineikaitės nusižengimų bus tęsiamas ir jai vis tiek gali būti pritaikytos sankcijos dėl darbo valstybės tarnyboje.

„Tarnybinis patikrinimas, pagal įstatymus, toliau tęsiamas. Jeigu priimama išvada, kad už tokius nusižengimus atleidžiama, galios nutarimas, kad asmuo trejus metus negali dirbti valstybės tarnyboje“, - sakė V.Baltraitienė.

Ji teigė nežinanti, kur šiuo metu yra D.Gineikaitė. BNS pirmadienį su ja nepavyko susisiekti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Laima

Ate Aukse, liksim našlaičii : (

Anonimas

Butu tai VRM pareigūnas , skristu kaip paukštelis iš darbo su tam tikru įrašų. O čia savo noru. Ir abudu pavadinti valstybės tarnautojais, nelygybė.

"Gal būt"

Rytojaus dieną po įvykio jau turėjo atsistatydinti. Ir tas "gal būt" neblaivi visiška nesąmonė. Kai būni blaivus, tai "nesiardai", pamatęs alkotesterio parodymus ir neini ieškoti (po kelių valandų),priduoti kraują tyrimams. Akivaizdu, kad buvo neblaivi. Gėda prieš visą Lietuvą tokiai valdininkei...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS