Gruodį vyks tradicinė aplinkosaugininkų akcija „Saugom eglutę“ | KaunoDiena.lt

GRUODĮ VYKS TRADICINĖ APLINKOSAUGININKŲ AKCIJA „SAUGOM EGLUTĘ“

  • 3

Aplinkos apsaugos departamentas nuo penktadienio iki Kūčių tradiciškai vykdys akciją „Saugom eglutę“.

Kaip pranešė departamentas, jos metu bus vykdomi patikrinimai, stebimi miškai, stabdomos ir tikrinamos transporto priemones. Aplinkosaugininkai ragina nesusigundyti ir nekirsti eglučių savavališkai, nelaužyti jų šakų.

„Atkreipiame dėmesį, kad noras pasipuošti namus per šventinį laikotarpį neturėtų kenkti miške augantiems spygliuočiams. Tad raginame ne tik nekirsti eglučių, bet ir nelaužyti šakų“, – sako Miškų kontrolės departamento direktorius Tadeušas Ablačinskis.

Visą šventinį laikotarpį bus vykdoma miškų prevencinė stebėsena, o prieš Kalėdas ypatingas dėmesys skiriamas eglučių apsaugai.

Kaip skelbiama, privataus miško savininkai savo miške gali nusikirsti eglutę, bet tokiu atveju su savimi reikia turėti miško nuosavybę įrodančius dokumentus. 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pilietė

Zarasų rajone ši akcija jau įvyko anksčiau. Geras pavadinimas" Saugom eglutę". Prie moters sodybos iškirsta virš 20 gražuolių eglių. Taigi ši akcija jau pravesta iš anksto,pinigai nugulė į kažkieno kišenę. Ir aplinkosaugininkams tai nerūpi.

Ta "akcija"

ne kas kita,kaip galimybe nelegaliai uzsidirbti,leidziant nusikirsti eglute uz grynus i kisene.

Be abejo

Egles lietuviai naudoja mirusiems išlydėti. O šventėms - ne. Kūčių dienos ir nakties sutikimas niekaip nėra susijęs su eglišakėmis ar tų medelių gabenimu į namus. Lietuviai to nedaro niekada. Nebent yra labai mažų vaikų ir nėra kaip su jais iki miško nuvykti ir pakvėpuoti grynu oru. Bet ir tokiu atveju atsiveža tokį medį, kurį galima vėliau auginti, o ne išmesti nudžiūvusį nurudusį kaip .ydo tris metus neplauta birka su traškiais šeriais.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS