Gydymo įstaigoms – 24 nauji automobiliai | KaunoDiena.lt

GYDYMO ĮSTAIGOMS – 24 NAUJI AUTOMOBILIAI

  • 0

Gydymo įstaigoms perduodami 24 nauji greitosios medicinos pagalbos automobiliai, skirti pacientams pervežti iš mažesnių gydymo įstaigų į apskričių centrus ar universitetines ligonines.

Šie automobiliai į 24 miestus įvairiuose šalies regionuose iškeliauja šią savaitę.

Tarp gausiančių naujus automobilius - Pakruojo, Kupiškio, Tauragės, Elektrėnų, Naujosios Akmenės, Joniškio, Kelmės, Jurbarko, Širvintų, Trakų ligoninės.

Anot sveikatos apsaugos ministerijos kanclerio Gedemino Aleksonio, automobiliai paskirtomi atsižvelgiant į mirtingumą nuo tam tikrų diagnozių konkrečiuose regionuose.

„Ministerijos yra pozicija, kad ne gydymo įstaiga pirktų vieną, du ar tris automobilius, o kad ministerija pirktų 20, 30 ar 50 automobilių, nes tuomet jų yra visiškai kita kaina - kuo didesnis skaičius, tuo pigiau nuperkame“, - spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė kancleris.

24 A tipo greitosios pagalbos automobiliai įsigyti už daugiau kaip 900 tūkst. eurų. Po konkurso pasirinkti „Fiat Ducato“ automobiliai.

Kaip nurodo ministerija, greitosios medicinos pagalbos automobiliai įsigyjami įgyvendinant Europos Sąjungos lėšomis finansuojamą projektą. Pagal jį taip pat bus įsigyti sudėtingesniems atvejams skirti 37 B tipo automobiliai ir 11 C tipo greitosios pagalbos automobilių - pastarieji bus skirti transportavimui į insultų gydymo, traumų centrus. Bendra projekto vertė - 4,4 mln. eurų.

GALERIJA

  • Gydymo įstaigoms – 24 nauji automobiliai
Sveikatos ministerijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS