Gyventojai raginami nusistatyti telefonuose perspėjimų apie nelaimes gavimą | KaunoDiena.lt

GYVENTOJAI RAGINAMI NUSISTATYTI TELEFONUOSE PERSPĖJIMŲ APIE NELAIMES GAVIMĄ

Gyventojai raginami savo telefonuose nusistatyti pranešimų apie nelaimes gavimą.

Gyventojai raginami savo telefonuose nusistatyti pranešimų apie nelaimes gavimą.

Anot Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Civilinės saugos valdybos viršininko pareigas laikinai einančio Ernesto Trunovo, norintiems gauti perspėjimo pranešimus tereikia savo mobiliajame telefone nusistatyti tinklo pranešimų priėmimo funkciją.

Kitą savaitę, trečiadienį, numatomas perspėjimo sistemos patikrinimas. Šalies gyventojai girdės sirenų gausmą, o teisingai nustačiusieji savo mobiliuosius gaus trumpuosius perspėjimo pranešimus apie sistemos patikrinimą ir į savo telefonus.

„Iš esmės jeigu jie nori gauti tokius pranešimus, tai raginame nusistatyti tą funkciją ir tiesiog naudotis paslauga, kuri yra nemokama ir, mano galva, naudinga. Bandymas teisingai nusistatyti telefonus būtų dar vienas žingsnelis pasirūpinti savo saugumu“, - BNS šią savaitę sakė E.Trunovas.

Anot jo, pranešimų gavimą užsisakę gyventojai periodiškai gauna bandomuosius pranešimus, kad žinotų, jog sistema veikia ir jų telefonai nustatyti teisingai.

„Jie nuolat pastaruoju metu siunčiamos kas mėnesį. Trumpieji tinklo pranešimai yra tokia technologinė galimybė - jie kitaip nei SMS ateina ne į konkretų telefono numerį, bet į tam tikrą teritoriją - visi, esantys toje teritorijoje, kurią reikės perspėti, gaus pranešimus, jeigu bus nusistatę tą funkciją“, - pasakojo PAGD atstovas.

Jis teigė negalintis pasakyti, kiek gyventojų jau sėkmingai gauna tokius pranešimus.

Apie nelaimes ir gresiančius pavojus gyventojai būtų perspėjami ne tik pranešimais į telefonus, bet ir įjungiant sirenas.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

LKW

Deja kol kas Lumia su Windows OS priimti perspėjimo pranešimų negali

ko čia klaidinat

gyventojus, tokie, kaip "atsibodo", "JO" ir kiti tik ir laukia, kad žmonės nieko nenutuoktų. Būtina savo telefonuose turėti tokio signalo priėmimą, tik reikia nurodyti žmonėms, kaip tai atlikti, nes ne visi žino. Ir būtina vis tikrinti, kaip sistema veikia. Nevaidinkit, apsimetėliai, kad mums niekas negresia, gresia ir dar kaip. Tad reikia būti pasiruošusiems, o kam nepatinka, galite varyti kur tik norite iš Lietuvos. Tyčia nukreipiate dėmesį kitur. Visi žinome, kad ruskiai neprognozuojami ir kad jau savą jaunimą ruošia išpuoliams (karinėse stovyklose rusijoje), tad patylėkit, jei nieko neišmanote.

Baubas

Jau du ar trys metai sistema "veikia", bet nekuriamos programeles Android OS. Kaip galima nustatyti savo telefona, jei jis sistemos nepalaikomas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS