Į Lietuvą bus perkelti dar keturi pabėgėliai iš Turkijos | KaunoDiena.lt

Į LIETUVĄ BUS PERKELTI DAR KETURI PABĖGĖLIAI IŠ TURKIJOS

  • 12

Įgyvendindama tarptautinį susitarimą, Lietuva dar turės priimti keturis pabėgėlius, pranešė LRT radijo žinios.

Kaip radijui sakė Migracijos departamento vadovė Evelina Gudzinskaitė, nors Lietuva buvo įsipareigojusi priimti per tūkstantį pabėgėlių, tačiau atitinkančių reikalavimus prieglobsčio prašytojų Graikijoje ir Italijoje neliko, todėl kvotos įgyvendinti neteks.

Reikalavimus atitinkančių pabėgėlių dar yra Turkijoje, iš kurios keturi asmenys ir turi atvykti į Lietuvą.

Didžioji dalis perkeliamų asmenų yra sirai, kiti – Irako ir Eritrėjos piliečiai.

Iš viso nuo 2015 metų į Lietuvą perkelta 486 prieglobsčio prašytojų, tačiau dauguma jų išvyko į kitas Europos valstybes, o Lietuvoje liko apie pusantro šimto.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

tai

užleiskim jiems visą kraštą- lai tur vagšai

prieš

Kęstas

Kam tie vergai? Kad toliau auginti pilvus. Kodėl socdemams ir konservatoriams gera gyventi Lietuvoje? Nes jie moka susikurti privilegijas ir jomis naudotis beveik trisdešimt Nepriklausomybės metų. "Pavyzdžiui, privilegijas politikams Vilniaus miesto klinikinės ligoninės filiale, buvusioje "spec. ligoninėje" (Antakalnio g. 124). Čia, pasak ligoninės bei Vilniaus vadovų, lankydavosi parlamentarai, signatarai bei kiti politikai, daugiausia – socialdemokratai ir konservatoriai. Čia šiems vadinamiesiems VIP pacientams buvo atskiras įėjimas, atskiras aptarnavimas. Privilegijuoti asmenys, įtraukti į atskirą kartoteką, į gydymo įstaigą galėdavo patekti ne per paradinį įėjimą, o per pilotus aptarnaujantį Aviacijos centrą. Šio centro medikai be eilės ir aptarnaudavo lietuvišką nomenklatūrą, už gydymą ir paslaugas sumokėdavo ligonių kasos." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS