Į pajūrį šimtą vaikų išlydėjusią prezidentę nustebino traukinys | KaunoDiena.lt

Į PAJŪRĮ ŠIMTĄ VAIKŲ IŠLYDĖJUSIĄ PREZIDENTĘ NUSTEBINO TRAUKINYS

  • 4

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienio rytą Vilniaus geležinkelio stotyje paskelbė akcijos „Padovanok vaikui vasarą“ pradžią. Ji pati nuo Vilniaus iki Vievio palydėjo šimtą vaikų, kuriems padovanota kelionė į pajūrį.

„Tikiuosi, kad šiandien diena užkrės visus tuo entuziazmu, nes dalytis yra nuostabus jausmas, ir svarbiausia, kad suteiki vaikams džiaugsmo, o tai tikrai didžiulis atpildas ir pasididžiavimas, ir džiaugsmas mūsų šalimi, kai galime tokiu traukiniu nuvežti vaikus į Klaipėdą prie jūros“, – išlipusi Vievyje LRT radijui sakė valstybės vadovė.

Ji prisipažino, kad „Lietuvos geležinkelių“ traukinys nustebino.

„Traukinys labai nustebino. Prisipažįstu, labai seniai važinėjau „Lietuvos geležinkeliais“. Traukinys modernus. Esu važinėjusi Japonijoje, Šveicarijoje, Amerikoje. Mes dabar ne ką prasčiau atrodome. Tikrai verta juo naudotis. Labai patogus, labai greitas, šilta, jauku ir saugu“, – gyrė prezidentė.

Pirmoji kelionė traukiniu ir pramogos pajūryje, apsilankymas delfinariume padovanotas 100 auklėtinių iš dienos centrų visoje šalyje.

Prisipažįstu, labai seniai važinėjau „Lietuvos geležinkeliais“. Traukinys modernus. Esu važinėjusi Japonijoje, Šveicarijoje, Amerikoje. Mes dabar ne ką prasčiau atrodome.

„Taip jau yra, ka ne visi vaikai, ne visos šeimos gali pasidžiaugti vasara ir atostogomis. Todėl tokios iniciatyvos, kai galime pasidalyti ir organizuoti vaikams ar išvyką, ar šventę, ar kokį nors įvykį, ar šventę – tai kiekvienas gali. Bet kuri šeima gali, bet kuri organizacija gali, bet kuri įmonė gali ir valstybė taip pat privalo“, – tvirtino D.Grybauskaitė.

Prezidentūros teigimu, šiemet vaikų vasaros atostogoms savivaldybės pažadėjo skirti 200 tūkst. eurų daugiau nei pernai, tačiau šių pinigų atostogauti užteks tik vos daugiau nei 11 proc. visų Lietuvos mokinių.

Šiuo metu socialinės rizikos šeimose gyvena 19 tūkst. vaikų. Didžioji jų dalis vasarą laiką leidžia žalingoje ir netinkamoje aplinkoje, neturi galimybės turiningai praleisti laisvalaikio, vykti į vasaros stovyklas ar lankyti vaikų dienos centrą.

Antrą vasarą vykdoma kampanijos „Už saugią Lietuvą“ akcija „Padovanok vaikui vasarą“ kviečia atkreipti dėmesį į sunkumus patiriančių vaikų laisvalaikį, paremti jų išvykas į stovyklas ar prisidėti prie naujų patirčių kūrimo.

Pirmąją ekskursiją – kelionę prie jūros – akcijai dovanojo įmonės „Lietuvos geležinkeliai“, „Smiltynės perkėla“ ir Lietuvos jūrų muziejus.

GALERIJA

  • Į pajūrį šimtą vaikų išlydėjusią prezidentę nustebino traukinys
  • Į pajūrį šimtą vaikų išlydėjusią prezidentę nustebino traukinys
  • Į pajūrį šimtą vaikų išlydėjusią prezidentę nustebino traukinys
R. Dačkaus/ Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Copy D

blonde 2017-06-01 07:59 IP: 94.244.82.41 O tai ne valstybes atsakomybeje sudaryti normalias salygas auginti vaikus Lietuvoje? Kodel tiek daug socialiai remtinu seimu???? Ka daro istatymu leidejai, biudzeto skirstytojai siuo klausimu? Ar jau visus saukstus ir triusikus armijai nupirkot? Ar jau visus atbegelius susivezete? Gal dabar mokescius mazinsite ir pinigelius skirsite Lietuvos vaikams?

Piktas 2017-06-01 09:08 IP: 5.20.66.173 Labai jau tau rupi musu vaikai. Tau tik rusai puola is visu pusiu daugiau tu nieko nezinai!!!

kokią

tu čia ,seni gali patranką matyti į savo pipetę žiūrėdamas :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS