Į studijų kainą nebus įskaičiuojamos lėšos aukštųjų mokyklų ūkiui | KaunoDiena.lt

Į STUDIJŲ KAINĄ NEBUS ĮSKAIČIUOJAMOS LĖŠOS AUKŠTŲJŲ MOKYKLŲ ŪKIUI

  • 0

Į studijų kainą nebus įskaičiuojamos lėšos aukštųjų mokyklų ūkiui bei valdymui.

Seimas antradienį priėmė tokias Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko „valstiečio“ Eugenijaus Jovaišos inicijuotas Mokslo ir studijų pataisas pataisas. Numatyta, kad jos įsigaliotų nuo rugpjūčio.

Šioms pataisoms pritarė Vyriausybė, švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė yra sakiusi, kad ūkio ir administravimo lėšų įskaičiavimas į studijų kainą gerokai ją padidintų.

Kartu J.Petrausienė pažymėjo, kad lėšos ūkiui ir administravimui bus skirstomos Vyriausybės arba jos įgaliotos institucijos nustatyta tvarka ir institucijoms, kuriose mažėja priėmimas į valstybės finansuojamas vietas ar yra prasti mokslinės veiklos rezultatai, lėšos administravimui ir ūkiui taip pat mažės.

E.Jovaišai registravus pataisas viešojoje erdvėje buvo keliami nuogąstavimai, kad taip ruošiama dirva užtikrinti merdėjančių universitetų egzistavimą, kai nepriklausomai nuo studentų skaičiaus, universiteto rezultatų valstybės lėšomis būtų mokama už pastatų šildymą bei išlaikoma administracija.

Pataisos komitete buvo pakoreguotos įrašant, kad valstybės biudžeto lėšos administravimui ir ūkiui mokslo ir studijų institucijoms skiriamos „pagal vykdomus mokslinius tyrimus, eksperimentinę plėtrą ir meno veiklą bei studijas“, pirminiame variante šių parametrų nebuvo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS