Įlūžusį vyrą išgelbėjęs ugniagesys apdovanotas „Ugniagesio gelbėtojo žvaigžde“ | KaunoDiena.lt

ĮLŪŽUSĮ VYRĄ IŠGELBĖJĘS UGNIAGESYS APDOVANOTAS „UGNIAGESIO GELBĖTOJO ŽVAIGŽDE“

  • 0

Už nuopelnus valstybinei priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai, pasižymėjimą atliekant gelbėjimo darbus  pasižymėjimo ženklu „Ugniagesio gelbėtojo žvaigždė“ apdovanotas Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 5-osios komandos ugniagesys gelbėtojas Giedrius Raguotis.

„Džiaugiuosi, kad tarp mūsų yra tokių žmonių, kurie greitai ir nedvejodami priima sprendimus gelbėti į nelaimę patekusį žmogų. Giedrius padarė žygdarbį. Dėkoju jam ir jo kolegoms už tinkamą sprendimą ir gerą rezultatą,“ – sako Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento laikinasis direktorius Mindaugas Kanapickas.

Kaip skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, G. Raguotis kovo 9 dieną išgelbėjo tvenkinyje įlūžusį žmogų.

16.09 val. buvo pranešta, kad Vilniuje, Vaikų gatvėje, tvenkinyje skęsta žmogus.

Jau automobilyje ugniagesys gelbėtojas nusivilko apsauginius drabužius ir užsisegė gelbėjimo liemenę.

Pamatęs, kad vyras nuo kranto yra nutolęs 8-10 metrų, G. Raguotis nedvejodamas šoko į vandenį. Basomis kojomis laužydamas ledą jis brovėsi iki nukentėjusiojo, o paskutinius žingsnius ledą laužė griūdamas ant jo visu kūnu. Pačiupęs vyrą už rankos, davė ženklą kolegoms traukti juos į krantą. Nukentėjusysis buvo perduotas medikams.

M. Kanapickas padėkojo visiems gelbėjimo operacijoje dalyvavusiems 5-osios komandos pareigūnams ir palinkėjo sėkmės tarnyboje.

Pasak Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko Vido Kerševičiaus, svarbiausia, kad ši gelbėjimo operacija baigėsi laimingai, o ugniagesys liko sveikas.

„Dėkoju, kad esate vieninga komanda,“ – sakė jis. V. Kerševičius  paskatino 5-osios komandos pamainos vadą Vadimą Deniščik ir skyrininką Romualdą Kapustą, skirdamas jiems papildomų atostogų. Vyresniajam ugniagesiui gelbėtojui Marekui Jachovič jis pareiškė padėką.

5-osios komandos viršininkas Arūnas Dikčius teigė, jog šioje situacijoje aktyvus gelbėjimo būdas pasiteisino, buvo priimti teisingi sprendimai, o ugniagesys gelbėtojas G. Raguotis užduotį atliko greitai ir profesionaliai.

Gelbstint tvenkinyje įlūžusį vyrą, Bendrojo pagalbos centro darbuotojos pademonstravo išskirtinį operatyvumą: į skambutį atsiliepta 16:08:10, pokalbis su pranešėja truko 38 sekundes, dar po 4 sekundžių sukurtas pranešimas apie pagalbos poreikį, priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos aliarmuotos 16:09:26.

Nežinia, kaip būtų pasibaigusi ši gelbėjimo operacija, jei pranešimas ugniagesiams gelbėtojams būtų perduotas šiek tiek vėliau.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS