Įspėjimas: saugokitės smarkių liūčių | KaunoDiena.lt

ĮSPĖJIMAS: SAUGOKITĖS SMARKIŲ LIŪČIŲ

  • 1

Ketvirtadienį dieną Lietuvoje vėl prognozuojamos smarkios liūtys ir stiprus vėjas.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiauriniuose ir rytiniuose rajonuose galimas smarkus lietus, vietomis perkūnija. Šiaurės vakarų vėjo gūsiai vietomis  sieks 15–17 metrų per sekundę.

Kaip BNS sakė Hidrometeorologijos tarnybos specialistė Edita Gečaitė, stipriausias lietus bus rytų Lietuvoje, Vilniuje bendras kritulių kiekis gali būti panašus kaip antradienio liūties metu.

„Kai lijo, per dieną buvo priliję 23 milimetrus iki 21 valandos, panašus kiekis iškrito ir naktį. Dabar irgi galima tikėtis apie 20 milimetrų“, – sakė ji.

Automobilių kelių direkcija vairuotojus prašo būti itin atidžius, keliuose laikytis didesnio nei įprastai saugaus atstumo, važiuoti lėčiau ir nedaryti staigių manevrų, stengtis laikytis kuo arčiau dešiniojo kelio krašto.

Esant būtinybei, kuomet kelio matomumas dėl liūties yra labai prastas, reikėtų sustoti šalikelėje ir palaukti, kol lietus aprims.

Taip pat vairuotojai įspėjami, kad audros metu ir po jos keliuose gali būti nuvirtusių medžių ar nulūžusių šakų, todėl ir audrai nurimus svarbu kelyje neprarasti budrumo.

Gairės: liūtis, audra
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Algis

O ką daryt jeigu stogas kiauras ir niekam nerūpi. Ypač kaip smarkiai lyja tai bėga kaip turi būt. Nors stogas bendra nuosavybė visų gyventojų bet jie nenori mokėt, nes jiem nebėga ant galvos. Čia eina kalba apie bendrija, o kur nėra bendrijų tai ten niekas nesicackina ar tu sutinki mokėt ar ne, išdalina visiem pagal būto plotą ir turi mokėt, nemokėsi , augs skola ir t.t.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS