Istorijos žinių patikrinimu baigiasi vienuoliktų tarpinis žinių vertinimas | KaunoDiena.lt

ISTORIJOS ŽINIŲ PATIKRINIMU BAIGIASI VIENUOLIKTŲ TARPINIS ŽINIŲ VERTINIMAS

  • 0

Antradienį istorijos žinių patikrinimu baigiasi pirmą kartą surengtas du mėnesius trukęs tarpinis vienuoliktų vertinimas.

Ta proga Nacionalinėje švietimo agentūroje Vilniuje Švietimo, mokslo ir sporto ministerija rengia suinteresuotų šalių diskusiją, per kurią bus aptarti jau įvykę tarpiniai patikrinimai ir pristatyti siūlymai, kaip juos patobulinti. Renginyje dalyvaus mokinių, mokytojų, mokyklų vadovų, tėvų, švietimo pagalbos specialistų, ministerijos atstovai. 

Istorijos tarpiniame patikrinime gali dalyvauti daugiau kaip 13 tūkst. III gimnazijos klasės mokinių, pranešė Nacionalinė švietimo agentūra.

Istorijos tarpinio patikrinimo užduotis sudaryta iš dviejų dalių. Struktūriniai klausimai pateikiami iš šių teminių sričių: istorikas, istorija ir istorinė kultūra; valstybingumas: suverenitetas, idėjos, formos; kultūra ir mokslas (be temų, iš Lietuvos istorijos).

Nacionalinė švietimo agentūra atsižvelgė į istorijos mokytojų dalykininkų asociacijos pateiktus pasiūlymus dėl šio tarpinio patikrinimo užduoties siaurinimo, todėl dalies temų atsisakyta pagal koreguotą bendrąją programą.

Pirmadienį vyko chemijos žinių tarpinis patikrinimas.

Dėl tarpinių patikrinimų anksčiau pavasarį kilo moksleivių, jų tėvų ir dalies mokytojų nepasitenkinimas. Anot jų, dalis užduočių buvo nekorektiškos, per sunkios, parengtos pagal dar neišeitas programos temas. Pedagogai teigė, kad nespėjo pasiruošti pačiam procesui.

Nesutardamas su premjerės komanda, kaip turėtų būti sprendžiamos šios problemos, balandį iš švietimo ministro pareigų pasitraukė Gintautas Jakštas. Ministerija iki šiol neturi nuolatinio vadovo.

Privalomas vienuoliktokų žinių patikrinimas šiemet surengtas pirmą kartą. Jo rezultatai turėjo būti sudėtinė brandos egzaminų rezultatų dalis, tačiau kilus pasipiktinimui dėl užduočių, nutarta leisti moksleiviams rinktis, ar įskaityti jų gautą vertinimą į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą, ar jie norės kitąmet laikyti visos apimties valstybinį brandos egzaminą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS