Italai atsiprašė dėl turnyro metu nuskambėjusio sovietų himno | KaunoDiena.lt

ITALAI ATSIPRAŠĖ DĖL TURNYRO METU NUSKAMBĖJUSIO SOVIETŲ HIMNO

Italijos dziudo federacija atsiprašė lietuvių dėl praėjusią savaitę šios sporto šakos turnyre nuskambėjusio sovietų okupuotos šalies himno, ketvirtadienį pranešė Lietuvos užsienio reikalų ministro atstovė spaudai.

LTSR himnas skambėjo per apdovanojimų ceremoniją dziudo Europos jaunių taurėje, kai sveikinta aukso medalį iškovojusi Lietuvos sportininkė Justina Kmieliauskaitė.

„Dziudo, karatė ir kovos menų Italijos federacija prezidento Domenico Falcone vardu atsiuntė Lietuvos ambasadoriui Italijoje Ričardui Šlepavičiui laišką, kuriame atsiprašoma už nepateisinamą klaidą, kai sportininkės Justinos Kmieliauskaitės apdovanojimo metu, buvo pateiktas neteisingas valstybinis himnas“, – BNS sakė Rasa Jakilaitienė.

Į incidentą Lietuvos diplomatai reagavo pirmadienį išsiuntę notą Italijos užsienio reikalų ministerijai ir laiškus Italijos ir Europos dziudo federacijoms.

Lietuvos dziudo federacijos generalinė sekretorė Justina Stalionė yra sakiusi, kad turnyro rengėjai su į jį atvykusia šalies delegacija buvo suderinę teisingą himną.

Turnyras vyko vakarų Italijos mieste Folonikoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS