Jau galima žvejoti lydekas | KaunoDiena.lt

JAU GALIMA ŽVEJOTI LYDEKAS

  • 0

Nuo šeštadienio Lietuvos vandens telkiniuose vėl leidžiama žvejoti lydekas.

Lydekų žvejyba dėl neršto draudžiama nuo vasario 1 iki balandžio 20 dienos, numato Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės.

Nuo šeštadienio ne tik leidžiama lydekų žvejyba, bet ir žūklės būdas, kai masalui naudojama gyva žuvelė, informuoja Aplinkos ministerija.

Aplinkosaugininkai primena, kad per vieną žvejybą galima paimti ne daugiau kaip tris lydekas ir jos negali būti mažesnės negu 45 centimetrai.

Tuo metu nuo balandžio 20 iki gegužės 20 dienos Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose draudžiama žvejoti karšius. Čia sugautus karšius reikia nedelsiant paleisti atgal į vandenį.

Žuvys, suleistos į tinklelį sugautam laimikiui laikyti, nesvarbu, ar jos gyvybingos, ar ne, laikomos laimikiu ir už jas privalu atlyginti padarytą žalą – po 60 eurų už kiekvieną karšį.

Jeigu žuvys bus sugautos draustinyje ar rezervate, teks sumokėti tris kartus daugiau – 180 eurų už kiekvieną karšį.

Už pažeidimą papildomai teks sumokėti ir iki 300 eurų baudą, be to, bus konfiskuoti pažeidimo padarymo įrankiai ir priemonės (meškerės, valtys ir kt.).

Siekiant apsaugoti karšių ir kitų žuvų nerštą 400 metrų zonoje apie Dabintos pusiasalį Kauno mariose, čia nuo balandžio 20 dienos iki gegužės 20 dienos draudžiama bet kokia žvejyba.

Žvejams ministerija taip pat primena, kad iki gegužės 15 dienos dar draudžiama žvejoti kiršlius ir salačius, o iki gegužės 20 dienos – sterkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS