Judrioje sankryžoje vairuotojus klaidina kelio ženklinimas: pyksta ir auklėja žioplius | KaunoDiena.lt

JUDRIOJE SANKRYŽOJE VAIRUOTOJUS KLAIDINA KELIO ŽENKLINIMAS: PYKSTA IR AUKLĖJA ŽIOPLIUS

„Vairuotojams Kniaudiškių ir Projektuotojų gatvių sankryžoje reikėtų dažniau pakelti galvą į viršų ir pažiūrėti, ką rodo kelio ženklai“, – tokią išvadą padarė dažnai šia sankryža važiuojantis panevėžietis Vytautas.

Vyras atkreipė dėmesį, kad jau kurį laiką prie sankryžos stovi eismo kryptis nurodantys kelio ženklai ir, kad važiavimo tvarka yra pasikeitusi, tačiau ne vienas vairuotas „iš įpratimo“ važiuoja senąja tvarka, nekreipdamas dėmesio į pastatytus ženklus.

„Su ženklais kaip ir viskas aišku, bet vairuotojus iki šiol klaidina paliktas senas, dabar jau ženklų neatitinkantis kelio žymėjimas. Dėl to kyla grėsmė patekti į avariją. Vairuotojai pyksta vieni ant kitų ir auklėja žioplius, kaip vairuoti“, – piktinasi panevėžietis.

Klaidina rodyklės

Šioje Panevėžio sankryžoje ženklai buvo įrengti 2023 metų pabaigoje kartu su šviesoforu.

Ankščiau iš pirmos eismo juostos buvo galima važiuoti tiesiai arba sukti į dešinę. Dabar, vadovaujantis kelio ženklais, galima tik sukti į dešinę. Iš antros eismo juostos anksčiau buvo galima sukti tik į kairę, dabar – važiuoti tiesiai ir sukti į kairę.

Kaip pastebi vairuotojai, nors nuo pasikeitimų praėjo daugiau nei mėnuo, sankryžoje – dar daug painiavos. Kai kurie iš pirmos juostos vis dar važiuoja tiesiai, pažeisdami Kelių eismo taisykles ir sukeldami pavojų kitiems vairuotojams.

Ženklinimą pakeis

Panevėžio miesto savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjas Dalius Vadluga teigia, kad horizontalusis kelio ženklinimas bus pataisytas, kai tik leis oro sąlygos.

„Tikrai tikiu, kad Panevėžio miesto vairuotojai ir miesto svečiai moka Kelių eismo taisykles ir toks laikinai neatitinkantis žymėjimas jų neklaidina. Priminsiu, kad reikia vadovautis Kelių eismo taisyklių 8 punkto nuostatomis, kur nurodoma, kad, jeigu kelio ženklo ir kelio ženklinimo reikalavimai skiriasi, reikia vadovautis kelio ženklu“, – sakė D. Vadluga.

GALERIJA

  • Judrioje sankryžoje vairuotojus klaidina kelio ženklinimas: pyksta ir auklėja žioplius
  • Judrioje sankryžoje vairuotojus klaidina kelio ženklinimas: pyksta ir auklėja žioplius
Ž. Večiorkutės/jp.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Joo

Pagal viską toks ženklinimas turėtų būti kartojamas bent 50 m prieš sankryžą o ne pačioje sankryžoje kai privažiavus jau nebėra kur dingti. Idiotams galiu paaiškinti kad iki ženklo sankryžoje ant kelio esančios rodyklės galioja ir jomis privalu vadovautis, o idiotišku ženklinimu pradedame vadovautis sankryžoje.

Kuba

Įdomu koks mulkis prigalvojo sukabinti ženklus padebesyse...privažiavus sankryžą pamatyti neįmanoma...

Pirmiausia

reiketu vadovautis KET ir sveiku protu,irengiant "mandrius" sviesoforus ir zymejima,zenklus. O tada nereikes ir kaltinti vairuotoju! Panevezyje pridaryta tokiu nesamoniu,kad Snobeli reiketu teikti darytojams kas savaite! Blogiausia,kad cia atvyksta daug vilkiku ir ne tik is uzsienio,o pri6ikioti visur ziedai ir pakeista eismo tvarka - neatspindi ne tik jokiose navigacijose,bet ir google zemelapiuose! Kaip jiems rasti tiksla ir marsruta!?? Apie ka galvoja organizatoriai? Manau,tik apie lesu vogima!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS