Ką siūloma skirti LAT Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininku? | KaunoDiena.lt

KĄ SIŪLOMA SKIRTI LAT BAUDŽIAMŲJŲ BYLŲ SKYRIAUS PIRMININKU?

  • 1

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kreipėsi į Teisėjų tarybą patarimo dėl Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) skyrių pirmininkų skyrimo.

Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininku siūloma skirti šio teismo teisėją Aurelijų Gutauską, pranešė Prezidentūra.

Anot jos, socialinių mokslų srities teisės krypties daktaras, profesorius, besispecializuojantis baudžiamosios justicijos srityje, teisėjų ir akademinėje bendruomenėse yra vertinamas kaip aukštos kvalifikacijos profesionalas.

A. Gutauskas LAT teisėju paskirtas 2013 metais. Prieš tai jis ėjo Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto Baudžiamosios teisės ir proceso instituto profesoriaus pareigas, buvo šio fakulteto Baudžiamosios teisės ir kriminologijos katedros vedėju. Šiuo metu jis taip pat yra Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Baudžiamosios justicijos katedros profesorius.

A. Gutauskas vadovauja Teisėjų etikos ir drausmės komisijai, taip pat yra Baudžiamojo kodekso priežiūros komiteto narys.

LAT Civilinių bylų skyriaus pirmininke siūloma skirti šio teismo teisėją Sigitą Rudėnaitę. Teisėja jau vadovavo šiam skyriui 2012–2017 metais.

20 metų teisėjos darbo stažą turinti teisininkė dirbo skirtingų grandžių teismuose – ir bendrosios kompetencijos, ir administraciniuose: Utenos rajono apylinkės teisme, Aukštesniajame administraciniame teisme, Vilniaus apygardos teisme, Vilniaus apygardos administraciniame teisme, Lietuvos vyriausiajame administraciniame teisme ir LAT, į kurį buvo paskirta 2008 metais.

Pagal Teismų įstatymą, LAT skyriaus pirmininką iš paskirtų šio teismo teisėjų penkeriems metams skiria Seimas prezidento teikimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

is

grobuonisko zvilgsnio matosi tinka prezidentiniam valdymui???...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS