Kaip keisis traukinių Vilnius–Klaipėda tvarkaraščiai? | KaunoDiena.lt

KAIP KEISIS TRAUKINIŲ VILNIUS–KLAIPĖDA TVARKARAŠČIAI?

„Lietuvos geležinkeliams“ įsigijus keletą greitųjų traukinių, maršruto Vilnius–Klaipėda tvarkaraštis papildytas vienu reisu. O artimiausiu metu į Lietuvą atkeliaus nauji, dar greitesni traukiniai, tad šio maršruto tvarkaraštis keleivių patogumui bus pertvarkomas darsyk. Taip teigia bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ atstovas Vidmantas Gudas.

LRT RADIJO klausytoja Birutė sako, kad jai dažnai tenka keliauti traukiniu tarp dviejų miestų – Vilniaus ir Klaipėdos, o traukinių tvarkaraštis nėra labai patogus. „Šiuo maršrutu važiuoja 4 traukiniai per dieną. Kodėl du traukiniai į Vilnių iš Klaipėdos išvyksta kas pusę valandos – 16.35 val. ir 17.00 val.? Panašiai ir iš Vilniaus. Buvo labai patogu, kai traukiniai iš abiejų miestų išvykdavo apie pietus. Ar nenumatoma galimybė pakeisti laiką?“ – klausia ji.

„Lietuvos geležinkelių“ atstovo teigimu, seniau būdavo trys traukiniai, išvykstantys iš Vilniaus ir trys traukiniai, išvykstantys iš Klaipėdos. Jų visų kelionės trukmė buvo labai panaši – maždaug 5 val. Nuo liepos atsirado naujovė – ekspresai, atstumą įveikiantys per 3 val. 45 min., tad dabar yra po 4 traukinius iš abiejų miestų.

„Tvarkaraščiui padažnėjus, tam, kad traukiniai galėtų prasilenkti, buvo atsisakyta vidurinio laiko, kurį mini klausytoja. Be to, peržiūrėjus keleivių srautus, pastebėta, kad daugiausia žmonių keliauja ryte ir grįžta vakare. Tačiau pakeitimų šiame tvarkaraštyje artimiausiu metu dar bus“, – sako V. Gudas.

„Lietuvos geležinkelių“ atstovo teigimu, šio maršruto pertvarkymai planuojami nuo kitų metų vidurio. Atsiras nauji traukiniai, kuriuos šiuo metu gamina Lenkijos gamintojas PESA. Šie traukiniai – pirmos klasės, pritaikyti ilgesnėms kelionėms: jie bus patogesni, važiuos greičiau. Tad maršruto Vilnius–Klaipėda tvarkaraštis bus dar papildytas.

V. Gudas tikina, kad naujų traukinių įsigijimas neturėtų paveikti nusistovėjusios bilietų kainos. „Bet kuriuo atveju visuomet stengsimės varžytis su savo pagrindiniais konkurentais – autobusais bei pasiūlyti alternatyvą tai grupei žmonių, kuri įprastai keliauja automobiliu“, – sako jis.

Šiuo metu ekspresas tarp šių dviejų miestų keliauja 3 val. 45 min., lėtieji traukiniai, stojantys visose stotyse, – 4 val. 40 min. O „Lietuvos geležinkelių“ tikslas – vieną dieną kelionę tarp Vilniaus ir Klaipėdos sutrumpinti iki trijų valandų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Kestas

Nesamone! Pvz is Telsiu atsidurt vilniui dbr nebeimanoma ryte, studentui i egzaminus vykstant dbr reikia vykt diena is anksto, nuomotis viesbuti, mat ekspresas rytinis nebestoja telsiuose, argi cia protingas sprendimas? Traukiniu noretu naudotis ne tik klaipedos ar vilniaus zmones.

Gelžkelietis

Naujiems traukiniams LIETUVOS GELEŽINKELIAI randa pinigu, tik ne darbuotoju atlyginimams......

Dalia

Is Klaipedos i Vilniu keliauju jau 40 metu. Greitis per ta laika beveik nepakito. Ar tai normalu, kad nematyti jokio progreso?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS