Kaišiadoryse atkurta Krašto apsaugos savanorių kuopa | KaunoDiena.lt

KAIŠIADORYSE ATKURTA KRAŠTO APSAUGOS SAVANORIŲ KUOPA

  • 0

Vasario 16-ąją Kaišiadoryse iškilmingos rikiuotės Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti metu oficialiai atkurta Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 208-oji pėstininkų kuopa.

Tai jau penktoji iš septynių 2016-2017 m. planuojamų naujų Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) kuopų. Kuopos atkuriamos stipinant šalies gynybinius pajėgumus, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Atkurtoji kuopa priklauso KASP Dariaus ir Girėno apygardos Didžiosios 2-ajai rinktinei, dislokuotai Kaune.

Kaišiadorių kuopos branduolys – į kuopą perkelti kariai savanoriai, kurie tarnybą iki dalinio atkūrimo atliko kitose rinktinės kuopose, išsidėsčiusiose Jonavoje ir Kaune. Kaišiadoryse 208-oji pėstininkų kuopa veikė nuo 1991 m. iki 2004 metų.

Planuojama, kad šiais metais KASP Dariaus ir Girėno apygardos 2-ojoje rinktinėje duris atvers dar du padaliniai. Karių savanorių kuopos bus įsteigtos Raseiniuose ir Prienuose.

Šiuo metu KASP Dariaus ir Girėno apygardos rinktinę sudaro rinktinės štabas ir devynios kuopos. Penkios kuopos išsidėsčiusios Kauno mieste, po kuopą Šakiuose, Jonavoje, Kėdainiuose ir Kaišiadoryse.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS