Kariuomenei už 34 mln. eurų perkami nauji optiniai taikikliai | KaunoDiena.lt

KARIUOMENEI UŽ 34 MLN. EURŲ PERKAMI NAUJI OPTINIAI TAIKIKLIAI

  • 16

Krašto apsaugos ministerija (KAM) penktadienį pranešė už 34 mln. eurų kariuomenei perkanti naujus kanadiečių gamybos „Raytheon Elcan Optical Technologies” optinius taikiklius.

Šie taikikliai bus skirti naudoti su kariuomenės turimais 5,56 mm ir 7,62 mm kalibro šaunamaisiais ginklais.

Jie, anot KAM, pagerins Lietuvos karių greitošaudos efektyvumą, pataikymą į taikinius dienos ir nakties metu, padidins karių išgyvenamumą. Taikikliai skirti šaudyti ir pataikyti nuo 300 metrų ir toliau.

Šis pirkimas atliekamas per NATO paramos ir pirkimų agentūrą (NSPA). Tai yra pagrindinė Lietuvos ir kitų NATO šalių gynybos institucijų viešųjų pirkimų platforma.

Pirmieji taikikliai Lietuvą pasieks 2024-ųjų vasarą, o likę bus pristatyti iki 2025 metų rudens.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Irklo brolis

Gal ir neblogas daiktas. O katrie su termovizoriais tai išvis fantastika. Norėtųsi tokį komplektėlį prie viso ko turėti, tik brangokas truputį.

Vatnykas tipiškas

Ot gerai, gales pasišaudyt. Didžiausi patriotai pirmi gaus galą, o likusieji išsilakstys. Galės gaudyt po visą Europa, kaip Zelenskis gaudo savus, labai "norinčius" kariauti ir stipti už žydų interesus.

Algirdas

Daug penktos kolonos čia. Karas jau čia pat o jūs piktinatės kad mūsų kariams perkame geriausia pasaulyje optika. Gera optika yra būtinybė bunant efektingu kariu. Elcan specter kainuoja apie 2300e. O dar naktinio matymo optika apie 3000e. Su Hk G36 labai sunku pataikyti į taikinį virš 400m be optikos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS