Kariuomenės vadas sako nutraukiantis nuomos sutartį su sūnumi, nors konflikto nemato | KaunoDiena.lt

KARIUOMENĖS VADAS SAKO NUTRAUKIANTIS NUOMOS SUTARTĮ SU SŪNUMI, NORS KONFLIKTO NEMATO

Lietuvos kariuomenės vadas generolas Valdemaras Rupšys sako nutraukiantis buto nuomos sutartį su sūnumi, nors interesų konflikto teigia nematantis.

„Dėl kilusio šurmulio aš šiandien sutartį nusprendžiau nutraukt ir nutraukiau šiandien sutartį, toliau liksiu pas jį gyvent ir negausiu šitų nuompinigių, ir taip klausimas išsisprendžia“, – antradienį žurnalistams nuotolinėje spaudos konferencijoje sakė užsienio komandiruotėje esantis V. Rupšys.

Jis sakė nusižengimo tame, kad už valstybės skiriamas lėšas nuomojosi butą iš artimojo, nemato, nes mokėjo mažiau nei rinkos kaina.

„Nemato jokio konflikto. (...) Jei būčiau permokėjęs arba pasiūla būtų didesnė už paklausą, aš pasakyčiau, kad kažkuo nusižengiau. Aš prasčiausiai esu šios situacijos įkaitas dėl to, kad neturim būsto, ir neturėjus niekada nekilnojamo turto Vilniuje esu priverstas kaip kariuomenės vadas ieškoti, kur gyventi“, – teigė V. Rupšys.

Naujienų portalas „15min“ antradienį pranešė, kad jis kas mėnesį gauna beveik pusės tūkstančio eurų vadinamuosius butpinigius, už juos nuomojasi butą iš savo sūnaus.

Kaip nurodoma V. Rupšio privačių interesų deklaracijoje, butą jis nuomojasi nuo 2021 metų. Generolas teigia, kad moka sūnui už nuomą ne rinkos kainą, o perpus pigiau.

Jis sako besinaudojantis galimybe gauti 445 eurus siekiančius butpinigius, kurią turi kiekvienas Lietuvos karys, neturintis nekilnojamojo turto vietovėje, kurioje atlieka tarnybą. V. Rupšys turi nuosavybę Ignalinos rajone.

Rašyti komentarą
Komentarai (129)

Vladas

Ei jūs samdyti komentatoriai ar ne gėda pulti generolą. Kiek gaunate Judo grašių

Anonimas

>> RICI ,KETURIOM GREIČIAU, užimk jo vietą>>>>ŠLIAUŽTE ,DAR KAS NORS KITAS UŽIMS

Rici

Tai jis dar ir melagis.Nuslėpė,kad mokėsi NOVAČERKASKO karo mokykloj,kur pagrinde ruošia KGB kontingentą.Už nuslėptus tokius faktus vyt kuo toliau nuo armijos su vilko bilietu,atimant visus laipsnius ir apdovanojimus.KAS PANEIGS,KAD NE RUSKIŲ AGENTAS.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS