Keičiamos asmenų konvojavimo taisyklės – antrankiai nebeprivalomi | KaunoDiena.lt

KEIČIAMOS ASMENŲ KONVOJAVIMO TAISYKLĖS – ANTRANKIAI NEBEPRIVALOMI

  • 5

Teisingumo ministerija pirmadienį pranešė keičianti sulaikytų, suimtų ar nuteistų asmenų konvojavimo taisykles – atsisakoma nuostatos privalomai naudoti antrankius bei kitas judesius varžančias priemones.

„Žmogaus teisių požiūriu negalime pateisinti tokių atvejų, kai asmeniui, sulaikytam darbo vietoje ar namuose, uždedami antrankiai, nors jis nesipriešina ir jo elgesys nekelia pavojaus“, – pranešime teigė teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

„Jau ne kartą yra buvę, kai ikiteisminis tyrimas nutraukiamas arba teismas jį išteisina, tačiau skaitmeninės erdvės atmintyje lieka nuotraukos, žeminančios jo orumą. Pareigūnai, konvojuodami asmenis, turės įvertinti ir spręsti, ar būtina uždėti antrankius, naudoti kitas specialiąsias priemones“, – sakė jis.

Teisingumo ministerijos teigimu, pareigūnai šių sąlygų galės nesilaikyti tik tai atvejais, kai keliama grėsmė pareigūno ar kito asmens gyvybei, sveikatai ar turtui, arba kai neįmanoma įspėti asmens apie specialiųjų priemonių taikymą.

Įsakymą dėl konvojavimo taisyklių pakeitimo turi pasirašyti ir vidaus reikalų ministrė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

taikyti

tik tiems kurie agresyvus ir nesuvaldomi psichopatai narkomanai bei banditai kaip jurbarko nezinia kodel paleistas ir tai privalo spresti patys pareigunai zinoma proto ribose nes virsijus igaliojimus teks patiems atsakyt?...

Pareigūnas-pensininkas

Teisingas įstatymo pakeitimas.Dabar dažnai naudojama perteklinė jėga . Dirbdamas antrankius dėjau tik 3 iš 10 įtariamūjų.

kaukė

Teisingai,kam kankinti žmones?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS