Klaipėdos meras apie vėl patvinusį miestą: tikiuosi, kad pamokas išmoko visi | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS MERAS APIE VĖL PATVINUSĮ MIESTĄ: TIKIUOSI, KAD PAMOKAS IŠMOKO VISI

  • 35

Šis sekmadienis klaipėdiečiams vėl tapo nemenku išbandymu. Gausaus lietaus nuplauto uostamiesčio gyventojai, prisiminę prieš savaitę nutikusius įvykius, dalijasi naudinga informacija.

„Lygiai savaitė, vėl sekmadienio vakaras, vėl gana intensyvus lietus, bet tikiu ir tikiuosi, kad pamokas išmoko visi, kam reikia. Dar prieš porą valandų paskambinau Ekstremalių situacijų valdymo komisijos vadovui, administracijos direktoriui Sauliui Budinui, AB „Klaipėdos vanduo” generaliniam direktoriui Leonui Makūnui, PGT vadovui, kad itin operatyviai ir aktyviai būtų vykdoma stebėsena visame mieste bei aktyvus reikiamų veiksmų koordinavimas, nelaukiant, kol pasekmės taps kritinėmis ir teks jau kovoti su jomis! Prašiau, kad ir mane nedelsiant informuotų apie visa tai, kas ir kaip vyksta (nors formaliai nesu šios komisijos narys)“, – socialiniame tinkle „Facebook“ sekmadienio vakarą rašė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Uostamiesčio vadovas prašo visų padidinto budrumo, akylumo. Ir matant vandens semiamus kiemus ar gatves, prašo informuoti AB „Klaipėdos Vanduo” dispečerinę telefonu 8-46 220 220 arba skambinti Bendruoju pagalbos telefonu - 112. V. Grubliauskas tiki, kad tik stebint, informuojant bei pasitelkiant visų bendras pastangas galima pažaboti gamtos išdaigas.

Visgi pats meras prisipažino, kad stebint susiklosčiusią situaciją, nerimo tik daugėja. „Manau, kad pats laikas ruoštis informuoti gyventojus, gyvenančius pietinėje miesto dalyje (o ypač ten, kur prieš savaitę vanduo buvo užliejęs kiemus/rūsius/gatves), kad grėsmė kyla kas valandą ar net dar greičiau”, – rašė meras ir pasiūlė automobilius patraukti į saugesnes ar aukštesnes vietas, nepatingėti ir naktį pažvelgti pro langą ir įvertinti situaciją lauke. V. Grubliauskas siūlė nepamiršti pasirūpinti ir savo turtu, tarkim, stengtis, kad rūsiai nebūtų užlieti. 

Patys klaipėdiečiai užfiksavo, kad lietaus gausu Debreceno, Dubysos gatvėse, Šilutės plente. „Nesenai prie „Akropolio“ esančia gatvele neišėjo pravažiuoti. Teko apsisukti ir grįžti atgal“, – virtualioje erdvėje rašė Inga B. „Statybininkų prospekte kiemo šuliniai pilni vandens“, – perspėjo ir Anelė Mi. „Skęsta ir prie „Big'o“, – rašė ponia Andželika.

Jau rašėme, kad praėjęs pirmadienis prasidėjo didžiojo tvano nuojauta – skendo pietinė miesto dalis, automobiliai buvo apsemti iki durelių, Šilutės plentas tapo neišvažiuojamu, dėl lietaus įvyko trumpas elektros jungimasis viename daugiabučiame name, klaipėdiečiai liko be elektros.

Dėl naktį Klaipėdoje prognozuojamo gausaus lietaus ir stipraus vėjo, Klaipėdos miesto savivaldybė ragina gyventojus pasirūpinti savo ir savo turto saugumu! Bendrasis pagalbos telefonas – 112, AB „Klaipėdos vanduo“ dispečerinė – 8 46 22 02 20. Jei turite galimybę, prašome informuoti gyventojus.

 

GALERIJA

  • Klaipėdos meras apie vėl patvinusį miestą: tikiuosi, kad pamokas išmoko visi
  • Klaipėdos meras apie vėl patvinusį miestą: tikiuosi, kad pamokas išmoko visi
Rašyti komentarą
Komentarai (35)

fanas

rinkimai dar toli o jau rinkimine kompanija prasidejo

Anonimas

Kazkaip idomiai gaunasi. Kai pirmakart patvino miestas. meras pasake, kad priezatys zinomos, lapai uzkimso nuoteku vamzdynus. Po to buvo pranesta kad viskas sutvarkyta, priezastis pasalintos. Bet ar tikrai? Jei jau isvalete VISUS Klaipedos nuoteku vamzdynus, kaip cia taip nutiko, kad sekmadieni vel skendome? Gal uztenka dziazuoti per smegenis, pats laikas imtis veiksmu, ne pliurpalu.

AK57

Siauro mąstymo ąsmenys nesupras, bet gal nereikia "išradinėti dvirašio"? http://ru.euronews.com/2017/11/16/dutch-show-the-way-to-deal-with-rising-sea-levels
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS