Kretoje atidarytas Lietuvos garbės konsulatas | KaunoDiena.lt

KRETOJE ATIDARYTAS LIETUVOS GARBĖS KONSULATAS

Birželio 26 dieną, virtualios ceremonijos metu, oficialiai atidarytas Lietuvos garbės konsulatas Herakliono mieste, Kretoje. Garbės konsulu paskirtas Ioannis Giakoumakis, kuriam suteikti įgaliojimai vykdyti garbės konsulo funkcijas visoje Kretos salos teritorijoje.

Garbės konsulą pasveikino užsienio reikalų viceministras Neris Germanas, kuris pabrėžė, kad Lietuva yra suinteresuota plėtoti įvairiapusius ryšius su Graikija, tarp jų ir su Graikijos regionais, ypač Kreta.

„Garbės konsulai atlieka svarbų vaidmenį užtikrinant intensyvų Lietuvos diplomatinį atstovavimą, todėl garbės konsulato Kretoje atidarymas ir I. Giakoumakio paskyrimas neabejotinai prisidės prie ilgalaikių ir rezultatyvių santykių plėtros turizmo, verslo, kultūros ir žmogiškųjų ryšių srityse“, – sakė viceministras.

Lietuvos ambasadorius Graikijoje Rolandas Kačinskas atkreipė dėmesį, kad Lietuvos garbės konsulato atidarymas Kretoje tapo būtinybe: „Tūkstančiai lietuvių aplanko šią šalį kiekvienaIs metais, o atsižvelgiant į COVID-19 sukeltas pasėkmes Europos ir pasaulio turizmo sektoriui, Graikijos, o kartu ir Kretos, reikšmė turizmo žemėlapyje išaugs dar labiau”.

R. Kačinsko teigimu, garbės konsulatas Kretoje taip pat padės plėtoti jau anksčiau pradėtus megzti ryšius su šiuo Graikijos regionu, paskatins bendradrabiavimą tarp Kretos ir Lietuvos miestų savivaldybių, stiprins ryšius su Graikijos tyrimų ir technologijų institutu, teiks paramą vietos lietuvių bendruomenės iniciatyvoms.

Kreta svarbi ir tuo, kad joje įsikūrusi Europos Sąjungos kibernetinio saugumo agentūra bei Jūrų laivybos bazė, kurioje veikia NATO operacijų jūroje mokymų centras.

I. Giakoumakis yra gerbiamas Graikijos pilietis, investicijų konsultacinės bendrovės „EMJ Partners” valdantysis partneris bei vienos didžiausių Kretoje nekilnojamojo turto agentūrų „Giakoumakis Estate Agent & Property Developer” valdantysis partneris, palaikantis tamprius ryšius su visų Kretos regionų vadovybe bei verslo pasaulio atstovais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimui Pydarui

Dar viena maitins liaudis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS