A. Kubilienė ir medicinos centras nesutaria, kas klydo dėl jos registracijos | KaunoDiena.lt

A. KUBILIENĖ IR MEDICINOS CENTRAS NESUTARIA, KAS KLYDO DĖL JOS REGISTRACIJOS

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė „valstietė“ Asta Kubilienė ir Santaros klinikų Šeimos medicinos centras nesutaria, kas supainiojo jos registracijos datas.

Politikė į klinikas nuvyko šį pirmadienį ir prašė būti priimta, nes teigė, kad buvo užsiregistravusi būtent šiai dienai. Tačiau, anot politikės, jau ne pirmą kartą ją registruojant šiame centre buvo padaryta klaida.

Savo ruožtu gydymo įstaigos vadovas Vytautas Kasiulevičius tvirtina, kad Seimo narė supainiojo datas, nes pas savo šeimos gydytoją registravosi praėjusiam penktadieniui. V. Kasiulevičius BNS tvirtino, kad ji nesutiko būti priimta budinčios gydytojos rezidentės ir, politikei reikalaujant, ją vis tiek apžiūrėjo tuo metu pacientų neturėjusi skyriaus vedėja.

A. Kublienė teigia, jog kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją ir prašo įvertinti situaciją, kilusią po jos apsilankymo Santaros klinikose.

„Viešoje erdvėje pasklido tikrovės neatitinkanti informacija apie mano apsilankymą Santaros klinikų Šeimos medicinos centre. Nors telefonu dar ketvirtadienį, kovo 8 dieną, apie 14 val. buvau užregistruota priėmimui kovo 12 dienai, 11 val. 30 minučių. Tačiau atvykusi pas gydytoją ir, pralaukusi daugiau nei vieną valandą, ėmiau aiškintis, kodėl esu nepriimama. Paaiškėjo, kad Santaros klinikų registratūros darbuotojai padarė klaidą ir užregistravo mane kovo 9 dienai“, – nurodo parlamentarė.

Pasak jos, toks priėmimo laikas „nelogiškas medicininiu požiūriu“, nes jai skirtas gydymo kursas medikamentais turėjo baigtis tik savaitgalį.

„Kadangi tai jau buvo trečia panaši registratūros darbo klaida per pastaruosius metus mano asmeninėje praktikoje, kreipiausi į klinikų administraciją ir paprašiau imtis priemonių, kad tokios situacijos nepasikartotų“, – sakė A. Kubilienė.

Šeimos medicinos centro vadovas V. Kasiulevičius BNS pasakojo kiek kitokią situaciją. Pasak jo, klaidą padarė būtent parlamentarė.

„Ji skambino į registratūrą, buvo užregistruota kovo 9 dienai, 11 val. 30 minučių, bet ji sumaišė ir atvyko tuo pačiu laiku kovo 12 dieną, – tikino jis. – Tikrai klaidos negali būti, nes laikas tas pats, tik diena kita. Tuo laiku, pirmadienį iš ryto, jos gydytoja nedirbo, ji dirbo po pietų. Todėl ji tikrai akivaizdžiai sumaišė datas. Galbūt klaida ne piktybinė, bet Seimo narė turėtų pripažinti tą klaidą“, – tikino jis.

Pasak V. Kasiulevičiaus, išsiaiškinta, kad A. Kubilienė nesutiko su pasiūlymu, kad ją priimtų budinti gydytoja rezidentė, todėl nuėjo aiškintis nesusipratimo į aukštesnę administraciją, t.y. kreipėsi į Santaros klinikų direktoriaus pavaduotoją medicinai ir slaugai Danguolę Jankauskienę, kuri, anot jo, „atvyko kartu su paciente aiškintis situacijos dėl užsiregistravimo“. Tuomet situaciją pavesta išspręsti skyriaus vedėjai, gydytojai Linai Vencevičienei. Gydytoja neturėjo kitų pacientų ir A. Kubilienę pakonsultavo.

Jis sako medikų darbe jokių pažeidimų neįžvelgiantis.

„Pažeidimų jokių nebuvo, galima buvo viską geranoriškai, manau, išspręsti. Galbūt problema iškilo dėl to, kad Seimo narė nuėjo į administraciją pasiaiškinti situacijos. Matau problemą, kad buvo galima sulaukti ir gauti kito gydytojo konsultaciją (...). Galėčiau pasakyti, kad idealiu atveju Seimo nariai galėtų jaustis, kaip ir visi pacientai ir laiktis tvarkos, kuri yra nustatyta“, – tikino jis.

V. Kasiulevičius taip pat tvirtino išsiaiškinęs, kad gydymo medikamentais kursas parlamentarei buvo paskirtas pirmadienį ir baigėsi penktadienį, būtent centre registruoto vizito dieną.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kubilius su masiuliais

nuo valdzios laikyt per patrankos suvi...

VYTAUTAS

kubilas laborantas,chamas,idijotas.Čia tikriausia giminė,kubilieniė.Jos tokios pat kiaulės akys,kaip ir giminės.JUOKIASI PUODAS,KAD KATILAS JUODAS.

Cha

Prie ko čia registracijos klaida, jeigu tu atėjusi į medicinos centrą elgiesi kaip karalienė ir statai visus ant ausų? Tai tik parodo, kad esi eilinė “chamuvka” ir tau ne vieta Seimo Sveikatos reikalų komitete. …...Baik dainą – “už viską kaltas iešmininkas”. Gėda!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS