Kviečia moksleivius statyti tiltą per Šimtmečio istoriją | KaunoDiena.lt

KVIEČIA MOKSLEIVIUS STATYTI TILTĄ PER ŠIMTMEČIO ISTORIJĄ

  • 2

Lietuvos Šimtmečio proga bendrovė „Maxima“ pristato specialią dovaną šalies moksleiviams – unikalų projektą LT1918, kuris išmaniųjų technologijų dėka leidžia suprasti dabarties ir praeities priežastingumo ryšius.

Projekte užsiregistravusių mokyklų komandos įgyja galimybę išbandyti įvairias autentiškos istorijos pažinimo patirtis. Dalyvaudami projekte 9-12 klasių moksleiviai gali kūrybiškai atskleisti savo santykį su valstybės istorija. Moksleivių komandas konsultuos profesionalūs istorijos tyrėjai, o už geriausiai atliktas užduotis komandos bus apdovanotos prizais.

„Lietuvos Šimtmečio proga nusprendėme sutelkti skirtingų sričių profesionalų pajėgas, kad valstybės atkūrimo istorijos puslapiai įgytų naują, patrauklią formą, o šimtai projekto LT1918 dalyvių galėtų įsitikinti, kad būtent pilietiška visuomenė yra valstybės kūrėja, tyrinėtoja ir puoselėtoja. Pažindami valstybės raidą, mes galime pamatyti mūsų visų kartu nueitą kelią, įvertinti bendrą patirtį ir, be abejo, atrasti naujas galimybes ateityje“, – teigia bendrovės „Maxima“ generalinė direktorė Kristina Meidė. 

Projektu LT1918 įgyvendinama unikali 1918 m. laiko juosta, kur diena po dienos atskleidžiami lygiai prieš 100 metų nutikę įvykiai, autentiškai supažindinama su Lietuvos valstybės aušros laikotarpiu. Į projektą įsitraukę moksleiviai tampa gyvais dviejų skirtingų epochų pokalbio liudininkais ir dalyviais, kurie nagrinėja ir lygina dvi visuomenes: vieną, lėtai žengiančią valstybingumo pradžios keliu 1918 metais, ir kitą, šiandieninę, – veržliai realizuojančią savo pasirinkimų laisvę, žinių ir technologijų amžiuje.

Projekto organizatoriai ragina 9-12 klasių moksleivius sudaryti komandas ir atstovauti savo mokyklai, miesteliui, miestui. Viena mokykla gali registruoti iki 3 komandų.

Moksleivių komandų ir jas kuruojančių mokytojų laukia kelios labai įdomios savaitės ir unikali patirtis, nes programą sudaro keli etapai. Kiekvienas etapas moksleiviams suteiks vis naujų praktinių įgūdžių ir žinių. Jaunimas galės atskleisti savo santykį su valstybe ir istorija atlikdami įdomias užduotis, dalyvaudami gyvosiose dirbtuvėse ir diskutuodami su LT1918 tyrėjų komanda bei žymiais Lietuvos visuomenės veikėjais.

GALERIJA

  • Kviečia moksleivius statyti tiltą per Šimtmečio istoriją
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Taaaip, vėl kelias į komunizmą...

NA NA

gal pirmiausia reikėtu baigti falsifikuoti ir trinti tikrąją Lietuvos istoriją ,_______Grybauskaitė su landsbergiu nori ,kad Lietuva nesidairytu į praeitį ir kurtu savo ateitį ,ant jų paruoštų ir sufalsifikuotų ir naujomis legendomis apipintomis biografijomis ,bei ant sufalsifikuotos nepriklausomos Lietuvos istorijos ,,,sėkmės minti mįsles ,,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS