Dės pančius alkoholio reklamai internete | KaunoDiena.lt

DĖS PANČIUS ALKOHOLIO REKLAMAI INTERNETE

  • 0

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pateikė derinimui pataisas dėl alkoholio reklamos draudimo interneto svetainėse, mobiliosiose programėlėse, skirtose išmaniesiems telefonams, planšetiniams kompiuteriams.

Sveikatos apsaugos ministras Juras Požela BNS sakė, kad pataisos parengtos pagal jo sudarytos darbo grupės siūlymus ir jos dar gali keistis po derinimo su institucijomis.

„Koks bus galutinis ministerijos Vyriausybei teikiamas variantas, sunku prognozuoti“, - sakė jis.

Jis pats asmeniškai teigia palaikantis Pasaulio sveikatos organizacijos ir kitų tarptautinių ekspertų rekomendacijas, kaip kovoti su alkoholio vartojimo problemomis, tarp tokių priemonių - alkoholio prieinamumo, reklamos mažinimas.

Šiuo metu Seime jau svarstomos ne vienos pataisos dėl alkoholio reklamos ribojimų ir visiško draudimo. Ministras sakė neprognozuojantis, ar iki Seimo rinkimų galėtų būti priimtos šios naujosios pataisos.

„Nedrįsčiau vertinti, nes laukia ilga derinimo procedūra“, - BNS sakė J.Požela.

Ministerijos įregistruotos pataisos, dėl kurių pirmiausia turėtų apsispręsti Vyriausybė, o vėliau - Seimas ir prezidentė, be kita ko, numato drausti paslėptą alkoholinių gėrimų reklamą. Taip pat griežtėtų atsakomybė už alkoholinių gėrimų pardavimą nepilnamečiams - iki šiol už tai numatyta bauda nuo 289 iki 868 eurų, siūloma jos ribas nustatyti nuo 1448 iki 2896 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS