Lietuva siunčia karių į Ukrainą – mokys ukrainiečių kariuomenę | KaunoDiena.lt

LIETUVA SIUNČIA KARIŲ Į UKRAINĄ – MOKYS UKRAINIEČIŲ KARIUOMENĘ

  • 23

Keliolika Kunigaikščio Vaidoto pėstininkų bataliono karių pirmadienį bus išlydėti į misiją Ukrainoje, kur Lietuva prisideda apmokant vietos pajėgas.

Du bataliono kariai į Ukrainą išvyks iškart, likę dešimt – po keturių savaičių. Ukrainiečius jie rengs kartu su instruktoriais iš Jungtinių Valstijų.

Vaidoto batalione tai jau antra karių rotacija į Ukrainą. Iš viso šioje šalyje vietos pajėgas apmoko apie 30 lietuvių.

Lietuvos kariuomenės instruktoriai padeda rengti Ukrainos karius nuo 2015 metų rugpjūčio, mokymai vyksta centrinėje Ukrainos dalyje, šiaurėje ir vakaruose.

Ukraina nuo 2014 metų kovoja su Maskvos remiamais separatistais šalies rytuose, tais pačiais metais Rusija aneksavo Krymo pusiasalį.

Kariuomenė teigia, kad Lietuvos kariai kovos veiksmuose Ukrainos rytuose tiesiogiai nedalyvauja.

GALERIJA

  • Lietuva siunčia karių į Ukrainą – mokys ukrainiečių kariuomenę
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Aris

Sneka kad sneketu .nesamones kalbat .pats buvau pries metus .niekas kariauti nesiuncia .juokas ima su tokiais pareiskimais .mes ten ne tik padejom .bet ir patys is ukrajinieciu patirties pasymai .kokia rusu taktika ir t.t jei esi karys tau naudingas dalykas semtis patirties tiek mokinant kitus tiek is ukrajinieciu sukauptos patirties .

As

Poroshenko pries kara turejo 800 mln.$,dabar 20 mlrd$ vo kur suo pakast

Anonimas

Kam ten siust ta Lietuvos pilieti i Ukraina.Sedi toj valdzioj neturi ka veikt ir siuntineja.Patys eikit ir kariaukit su ginklu uz Ukraina.Seime sedi anukas Simasius prikabinkit Linkeviciu Kubiliu ir kitus.Pirmyn uz Ukraina.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS