Lietuvius į Lenkiją vilioja Šelmento slidinėjimo trasos | KaunoDiena.lt

LIETUVIUS Į LENKIJĄ VILIOJA ŠELMENTO SLIDINĖJIMO TRASOS

Pasienyje, Lenkijos Šelmento slidinėjimo trasas pamėgę lietuviai sako, kad pas kaimynus juos vilioja gera slidinėjimo trasų infrastruktūra, prieinama paslaugos kaina ir tai, kad žiemos pramogų centras visai netoli nuo Lietuvos.

Šešios įvairaus ilgio, 300 metrų aukščio trasos, 5 keltuvai, per valandą keliantys iki 800 slidininkų – neblogas rojus žiemos pramogų mėgėjams, praneša LRT televizijos naujienų tarnyba.

„Kaina nebloga ir arti Lietuvos – tai pagrindiniai dalykai . Sunku su kuo nors lyginti. Ignalinoj teko slidinėti, kainos ir kokybė yra panašu“, – sako LRT televizijos naujienų tarnybai sakė vilnietis Petras.

Kaina pasak lietuvių, prieinama – vienas pasikėlimas kainuoja nuo 1,30 iki 3,5 lito. Išsinuomoti slides, lazdas ir batus kainuos 26 litus. Panorus apsigyventi čia pat esančiame viešbutyje – kambarys su pusryčiais dviem kainuos 130 litų.

„Lietuvoj yra tų trasų, bet čia yra geresnės. Ir pakilimas ir kavinės yra, nuoma yra, nieko savo nesivežame, net valgyt nesivežam, viskas čia yra pigiau. Skaičiuoju taip – vienam žmogui, be atvažiavimo, kuro, bet su nuoma, pasikėlimais 20 kartų, su pietumis – kainuoja 60 litų“, – sako kaunietis Audrius.

Penkiolika kilometrų nuo Lietuvos nutolusiose trasose lietuviškai kalba ne tik slidininkai, tačiau ir instruktoriai.

„Vaikams ir pradedantiesiems veikia slidinėjimo mokykla. Čia apmokomi labai maži vaikai , bet yra ir vyresniųjų, norinčių išmokti leistis nuo kalnų. Lietuviai atvyksta ne tik individualiai, sporto mokyklos pas mus atveža grupes“, – sako Šelmento sporto ir rekreacijos centro atstovė Barbara Mialkowska.

Ant Šelmento trasų sniegas kaip manoma laikysis iki balandžio.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Taip

Tokiu trasu, kainu ir serviso Lietuvoje nei su ziburiu nerasi! Vazinejam jau senokai su visa seima, draugais ir tiktai i Lenkija. Lt isbandem ir Birstona, ir Druskininkus, ir vienareiksmiskai padarem isvadas -tik Lenkija! Ten viskas super! Beje,griztant dar ir pigiau apsiprekinam.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS